Календар

Галерия

Безобразие в Рила

Снимките са подредени по хронологичен ред от долу нагоре. Гражданската реакция започна със снимки от юли, последваха акции над х.Пионерска: на 20 август, 24 август, 2 септември, 18 септември, в София: на Раковски, на Левски, пред МОСВ. Очаквайте още акции и снимки.

Crytical Mass

Фотограф: Надежда Хаджииванова

Нестинари на НДК

На 26 юни 2007 г. (вторник) на НДК в София видяхме вълшебните нестинарски танци. Заедно с Балканджи, тъпан и гайда от Странджа успяхме да усетим „огъня на Странджа”. Акцията беше в подкрепа за запазване на Природен парк Странджа и бяха събрани 2000 подписа, с което общия им брой става над 10 000.

Природен парк Странджа

Природен парк “Странджа” е обявен през 1995 г. за да пази уникалните екосистеми и биоразнообразие, както и за съхраняване на самобитните странджански фолклор, култура и историческо наследство. Със своите 1 116 кв. км той заема над 1% от територията на страната. Показателен е фактът, че през далечната 1933 г. именно тук е обявен първият резерват в България - Силкосия. В международен план ПП “Странджа” е единствената българска територия, включена в петте приоритетни за опазване територии в Централна и Източна Европа.

Да, истина е! Поредният опит да се посегне на българската природа, поредният опит да бъде ограбено нашето национално богатство. Кметът на Община Царево - Петко Арнаудов заедно с инвеститорът на незаконното селище “Златна перла” край село Варвара, обжалват заповедта за обявяване на Природен парк “Странджа” от 1995 г., за да бъде обявена за нищожна. Единствено статутът на Парка спира безконтролното застрояването по Южното Черноморие сега.

Подпиши електронна подписка в защита на природен парк Странджа!
Напиши истинско писмо до Община Царево, в което да изразиш гражданската си позиция!

Писти в Банско

Вижте какво причинява стоежът на пистите в Банско на природата.

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Един сантиметър почва се формира векове наред. При лошо третиране този сантиметър пръст може да се отмие само за няколко сезона. Повече информация тук.
             Планина, обичам те