Календар

Галерия

Участие в Узана поляна фест 2014

Тази година мотото на феста бе ''Няма Аз без Ние“, а целта на организаторите бе да провокират хората да правят по-осъзнат избор за ресурсите, които ползват и начина, по който подреждат живота си въобще. Над 90 участници се включиха в отделните части на фестивала - Еко пазар с много български производители, Еко академия за проекти на неправителствените организации, Детски център с много игри и забавления, Дзен център, Презентационен център и разбира се Голямата сцена за нощна музика и Лятното кино.

3596 посещения

Художници от София, Пловдив и Бяла пресъздадоха красотата на Врачанския Балкан

На 28 и 29 юни, 2014 г. на територията на Природен парк „Врачански Балкан“ се проведе артистичен пленер, посветен на природното и културно богатство на парка. 11 художника от Бяла, Пловдив и София се включиха в събитието и в края на пленера предоставиха своите творби на Дирекцията на природния парк. Целта на Арт пленер „Врачански Балкан“ е да насочи обществения интерес към едно от най-красивите кътчета на България. Художествените творби ще бъдат изложени в природозащитен център „Натура“ в гр. Враца.

3678 посещения

Рекорден брой белоглави лешояди в ПП „Врачански Балкан”

През месеците април и май 2014 г. на територията на Дирекцията на природен парк „Врачански Балкан“ към Изпълнителна агенция по горите, в района на с. Долно Озирово, бяха наблюдавани рекорден брой белоглави лешояди.

4129 посещения

Бебешко детска серия дрешки за защита на природата

Тази година освен дъжки и дамски тениски имаме и бебешки бодита, потничета за дечица и тениски за по-големи деца. Заповядайте, чудесни за подарък и за обличане от най-малките природолюбители!

5068 посещения

Тениските са готови!

За всички, които попитаха - тениските с дизайн за защита на черноморското крайбрежие от застрояване са вече готови и може да ги намерите днес на Зелените дни пред Съветската армия. Дизайнът е на Деница Иванова и беше избран след конкурс и публично гласуване.

4086 посещения 2 коментара