Календар

Пъстрият и степният пор са едни от най-редките български бозайници. Населяват открити пространства, хранят се най-вече с гризачи – лалугери, хомяци, по-рядко с гущери, змии, птици. Загубата на местообитания и бракониерството, са причина днес те или техните следи да се наблюдават изключително рядко.

4453 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Снежната покривка, позволяваща каране на ски без изкуствен сняг, в Пирин, Рила и Витоша намалява всяка година. Последните години периодът на задържането й е спаднал до 90 от 120 дни.
             Планина, обичам те