Календар

Вълна от подкрепа за опазването на чистата трънска природа

https://tripsjournal.com/valna-ot-podkrepa-za[ ... ]9obQ7c.facebook

Вълна от подкрепа за опазването на чистата трънска природа

Красивата природа в трънския регион успя да обедини мало и голямо от всички краища на България и света, но най-голямата тежест за бъдещето на региона си остава в гласа на трънчанина. А всички ние, които нямаме право на избирателен вот, можем само да дадем своята подкрепа на хората, които желаят да запазят чист родния си край.

964 посещения

Илия Годев: Проектите в природата могат да носят приходи

http://www.marica.bg/илия-годев-пр[ ... ]news748420.html

Илия Годев: Проектите в природата могат да носят приходи

Ловците да пазят табелите, призовава авторът на множество концепции за туризъм

46-годишният Илия Годев е един от "профи" авторите на проекти в страната. След като завършва висшето си образование с български език и литература и английски език и литература, е бил преводач и преподавател. Става програмен координатор на Асоциация на родопските общини. Работил е като консултант-координатор на проект "Градове на промяната" на Световната банка и фондация "Бъртелсманн", в който участват Пазарджик и Смолян. Бил е началник-отдел "Туризъм и инвестиции" и шеф на дирекция "Програми проекти и международно сътрудничество" в община Смолян. По време на служебното правителство на Огнян Герджиков бе зам.областен управител на Смолян.

1108 посещения

Нови вакационни селища ще изникнат в местността Алепу

https://offnews.bg/news/Razsledvane_68/Novi-v[ ... ]epu_657170.html

Нови вакационни селища ще изникнат в местността Алепу

Институциите са дали зелена светлина за нов строеж на ваканционни селища в местността Алепу, в близост до едноименното блато. Районът е в близост до участъка, който преди две години бе заграден от кмета Панайот Рейзи, а впоследствие той обеща, че там няма да се строи.

975 посещения

Добромир Домусчиев: България може да печели над 500 милиона евро годишно от екотуризъм

http://svobodni.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D[ ... ]4%D0%B0-%D0%BF/

Добромир Домусчиев: България може да печели над 500 милиона евро годишно от екотуризъм

Ако питаш обикновен човек за някаква сфера, в която България е успяла през последните години, има голяма вероятност да каже: туризъм. Но това не е така, това ни го внушават, за да се оправдае строителната лудост обхванала страната. У нас туризма е свързан с пране на пари и строителство на апартаменти, с цел примамването на някой друг чужденец да ги закупи. В никоя друга държава министъра не информира народа кога пристига първия самолет с немски пенсионери и колко вървят шезлонгите на Златни пясъци. Освен това летния и зимния сезон са прекалено кратки тук, за да осигуряват целогодишна работа на хората, които работят в туризма. Затова се радвам да ви представя Добромир Домусчиев – един човек, който знае как да развиваме част от туристическия потенциал на България целогодишно така, че много българи да имат полза от това. Той не предлага цялостно решение за туризма в България, но става въпрос за устойчив туризъм без да изхабяваме голямото природно богатство, което имаме.

906 посещения

Горски шефове в комбина с криминално проявени унищожават Парк 'Българка'

https://bivol.bg/sech-gabrovo-park-bulgarka-3.html | WWF Дунавско – Карпатска програма България

Горски шефове в комбина с криминално проявени унищожават Парк 'Българка'

Криминално проявен за изнудване предявява пълномощно от наследник на гори и заявява, че иска да ги сече. Фирма на бивш горски шеф, уволнен за злоупотреби, изготвя план за дърводобива. Близкият до него сегашен директор на РДГ – Велико Търново го одобрява, въпреки многобройните нарушения на фирмата. Такава е схемата зад сечта в тройно защитената територия във вододайната зона на Габрово, която е още в Натура 2000 и в границите на ПП „Българка“.

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Птиците пеят не защото са щастливи. По този начин те маркират своята територия.
             Планина, обичам те