Календар

Новини


WWF България обединява държавите от Естония до Македония в инициатива за справяне с климатичните промени

WWF България обединява държавите от Естония до Македония в инициатива за справяне с климатичните промени Инциативата CEESEN стартира с международна конференция в Прага

През октомври в чешката столица WWF България организира международната конференция „Енергиен преход за Централна и Източна Европа”, на която ще вземат участие професионалисти и обществени личности от Централна и Източна Европа, за да очертаят съвместно пътя за енергиен преход до 2050 г. съобразно спецификите в тази част на света.

Прочети пълния текст

48 посещения

Младежки лагер 'За гората' - хижа Осогово

Младежки лагер 'За гората' - хижа ОсоговоЗа всички студенти и ученици, които имат интерес към горите и тяхното опазване и управление, искат да научат повече за биоразнообразието, Натура 2000 и да посетят една прекрасна и една не толкова позната планина - Осогово, ви каним да участвате в Младежки лагер "Осогово", от 6 до 8 октомври 2017 г.! Ако искате да прекарате три вълнуващи дни, в които да научите повече за гората в различни нейни аспекти, да намерите съмишленици, да търсите отговори и да задавате въпроси, да се учите и да бъдете предизвикани, можете да попълните формуляра за участие: https://goo.gl/forms/FxTYBE9US8dR4lDt1
КРАЕН СРОК: 27.09.2017 г.

Прочети пълния текст

47 посещения

Вело поход, посветен на Деня на Зеления пояс ще прекоси Странджа от край да край

Вело поход, посветен на Деня на Зеления пояс ще прекоси Странджа от край да крайБългарска фондация Биоразнообразие (БФБ), един от координаторите на Зеления пояс у нас и „Зелена Странджа“ Бургас организират вело събитие "Странджа – открай до край. С колело по Зеления пояс“. От 22 до 24 септември 2017 г. велосипедисти от Бургас, Варна и София се включват във вело-приключението, за да се запознаят на живо с територии в Зеления пояс в българската част на Странджа планина.

Прочети пълния текст

77 посещения

България се нареди до Туркменистан заради нарушения в достъпа на гражданите до правосъдие за околната среда

 България се нареди до Туркменистан заради нарушения в достъпа на гражданите до правосъдие за околната средаПротест довечера от 18,30 ч пред парламента

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ предупреждава, че България се нареди до Туркменистан и Украйна като единствените страни с предупреждение (caution) за спиране на правата по Орхуската конвенция за достъп до информация, участие на обществеността в процеса на взимане на решения и достъп до правосъдие по въпроси на околната среда. Това бе решено на Срещата на страните (Meeting of the Parties) в Будва, Черна гора на 11-13 септември 2017 г.

Прочети пълния текст

459 посещения

Протест пред Народното събрание, сряда, 20 септември, 18.30 ч.

 Протест пред Народното събрание, сряда, 20 септември, 18.30 ч.Законодателни промени водят до разграбване и унищожаване на българската природа

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ свиква протест срещу светкавичните законодателни промени, които ще доведат до бързото разграбване и унищожаване на българската природа.
Протестът „Закони срещу гражданите и природата - Няма да стане“ ще събере хората в сряда, 20 септември 2017 г., от 18,30 часа пред Народното събрание.

Прочети пълния текст

759 посещения 2 коментара

Годишните награди за биоразнообразие 2017 събират най-заслужилите под патронажа на Швейцарския посланик

Годишните награди за биоразнообразие 2017 събират най-заслужилите под патронажа на Швейцарския посланикДойде време да отличим най-успешните кампании в защита на природата, най-отдадените активисти, бизнесът, медиите и политиците, които през годината подпомогнаха опазването на биоразнообразието със своите дейности. Това ще се случи в Борисовата градина в София на 19 септември 2017 по време на церемонията за Годишните награди за биоразнообразие‘ 2017, която тази година е под патронажа на посланика на Конфедерация Швейцария - Н.Пр. Денис Кнобел.

Прочети пълния текст

87 посещения

Промяна в Закона за лова и опазването на дивеча дава право на Министъра на земеделието и храните да разреши лов през размножителния период на птиците

Промяна в Закона за лова и опазването на дивеча дава право на Министъра на земеделието и храните да разреши лов през размножителния период на птицитеПод прикритието на заплахата от „африканска чума“ по дивите свине Управляващата коалиция и ловците дават право на Министъра на земеделието, храните и водите да удължава сроковете на лов, чрез промяна в законодателството.

Прочети пълния текст

114 посещения

Управляващите направиха поредна крачка в кръстоносния поход срещу българската природа

Управляващите направиха поредна крачка в кръстоносния поход срещу българската природаБез да искат, вкараха Брюксел по-бързо в битката за справедливост

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ предупреждава, че днес властимащите направиха поредна стъпка в опитите си за безнаказано разрушаване на българската природа с похвати от 90-те години, които обаче не работят вече.

Прочети пълния текст

3697 посещения 6 коментара

Манипулации и порочни практики по време на обществените обсъждания на ОВОС за автомагистрала Струма Лот 3.2

Манипулации и порочни практики по време на обществените обсъждания на ОВОС за автомагистрала Струма Лот 3.2В понеделник, 11 септември, в градовете Кресна и Симитли се проведоха обществени обсъждания по Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) и Оценката за съвместимост на проекта за Автомагистрала Струма Лот 3.2. от Симитли до Кресна. Публикуваме медийното съобщение на Коалицията “Да спасим Кресненското дефиле” и се солидализираме напълно с твърденията и исканията им!

Прочети пълния текст

122 посещения

Община Каварна, местни земеделци и рибари отказаха да обсъждат мерките за Калиакра

Община Каварна, местни земеделци и рибари отказаха да обсъждат мерките за КалиакраКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ с тревога констатира, че някои местни власти не желаят дискусии по мерките за опазване в защитените зони от европейската екологична мрежа Натура 2000 в Калиакра. Заради проблемно застрояване в тази зона България беше осъдена от Европейския съд и е застрашена от ежедневни глоби.

Прочети пълния текст

955 посещения 1 коментара

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             Форум 'Икономика за жива природа'