Календар

Коалицията 'За да остане природа' се включва в семинара Солидарната общност на София

Коалицията 'За да остане природа' се включва в семинара Солидарната общност на СофияСеминарът се организира от Фондация “Заедно – общуване за подкрепа и развитие” и ще се състои на 14 и 15 октoмври 2009 г. в зала “Мати” на НДК от 9.30 до 17 часа и има за цел да се превърне в креативна среща на хората и организациите, чиито позитивни действия ежедневно превръщат София в една толерантна Европейска столица. Те работят в различни сектори и области на компетентност, с различни целеви групи и в различен мащаб, но имат една обща цел - позитивната промяна на общността, в която живеем. Ние ги наричаме „СОЛИДАРНАТА ОБЩНОСТ на София“ и вярваме, че вашата медия ще дойде и ще отрази това събитие.

ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ от семинара на СОЛИДАРНАТА ОБЩНОСТ са:
- изработката на арт-инсталация на Солидарната общност на София;
- план за устойчиво развитие на алтернативния солидарен туризъм като една от формите за позитивна социална интеграция и Витоша като уникално богатство на столицата ни;
- препоръки към гражданите на София, Столична община, медиите и бизнесът, за конкретни и ефективни инструменти на гражданското ни общество, осигуряващи независимия, пълноценен и здравословен начин на живот на гражданите на София.

ВАЖНО: В рамките на семинара ще бъде представена нова за страната ни инициатива за позитивна социална интеграция на хората с физически увреждания, чрез методите на алтернативния солидарен туризъм, както и развитието на природен парк Витоша, като незаменим природен ресурс и достъпно място за среща и диалог между гражданите на столицата ни. Подробна информация можете да намерите на: www.za-sofia.com

Семинарът “Солидарната общност на София” е част от проект “София – европейска столица: споделено пространство за всички нас”, финансиран от Столична община, Програма “Европейски проекти и развитие на гражданското общество”, 2009. Основен партньор в дейностите по проекта и солидарните експедиции на Витоша е Коалицията „За да остане природа в България". Нашето намерение е заедно да поставим началото на междусекторния диалог, който в бъдеще да се превърне в съвместни инициативи за разрешаване на обществени проблеми. Срещите между организациите ще бъдат продължени в идните месеци с ресурси, осигурени по проект "За да остане природа", финансиран от Европейското икономическо пространство.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3747 посещения

OFF

Последно качено » Новини