Календар

Уникални документи свързани с 75 - годишнината на Природен парк Витоша се представят на изложба 'Витоша - страници от историята'

Уникални документи свързани с 75 - годишнината на Природен парк Витоша се представят на изложба 'Витоша - страници от историята'На 14.10.2009 г. от 17.00 часа в зала "Архиви" на ул. „Московска” № 5 в София ще се открие изложбата "Витоша - страници от историята". Изложбата се организира от Дирекцията на Природен парк Витоша, Държавнa агенция "Архиви" и Софийски държавен архив с любезното съдействие на Българско дружество за защита на птиците, Софийска градска художествена галерия и Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

Изложбата е посветена на 75 - годишния юбилей на Природен парк Витоша и ще бъде открита за посещение от 14 до 30.10.2009 г.

Посетителите ще могат да се запознаят с уникални документи, свързани с опазването на витошката природа от края на 19-ти век до наши дни. Освен тях за първи път ще бъдат представени новооткрити документи, променящи историята на българската природозащита, включително първия регистър на защитените територии у нас, оригиналите на първия правилник за управление на парка Витоша, както и носещи подписа на цар Борис ІІІ документи, свързани с правилника за прилагане на Наредбата – закон за защита на родната природа.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3691 посещения

OFF

Последно качено » Новини