Календар

Уникални документи, свързани със 75 - годишнината на Природен парк Витоша се представят на изложба 'Витоша - страници от историята'

Уникални документи, свързани със 75 - годишнината на Природен парк Витоша се представят на изложба 'Витоша - страници от историята' На 14.10.2009 г. в зала "Архиви" на ул. „Московска” № 5 в София беше открита изложбата "Витоша - страници от историята", организирана от Дирекцията на Природен парк Витоша, Държавнa агенция "Архиви" и Софийски държавен архив с любезното съдействие на Българско дружество за защита на птиците, Софийска градска художествена галерия и Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

Изложбата е посветена на 75 - годишния юбилей на Природен парк Витоша и ще бъде отворена за посещения всеки делничен ден до 30.10.2009 г. от 10 до 13 и от 14 до 18:30. Входът е свободен.

Посетителите ще могат да се запознаят с уникални документи, свързани с опазването на витошката природа от края на 19-ти век до наши дни. За първи път се представят новооткрити документи, променящи историята на българската природозащита, включително първия регистър на защитените територии у нас, оригиналите на първия правилник за управление на парка Витоша, както и носещи подписа на цар Борис ІІІ документи, свързани с правилника за прилагане на Наредбата – закон за защита на родната природа.

Снимки от събитието можете да разгледате тук.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4159 посещения

OFF

Последно качено » Новини