Календар

Морски и скални орли се хранят на площадката за хищни птици в Природен парк Сините камъни.

Морски и скални орли се хранят на площадката за хищни птици в Природен парк Сините камъни.По време на ежеседмичното подхранване и мониторинг на територията на Природен парк "Сините камъни", екипът на Зелени Балкани и парковата дирекция наблюдава морски орел, който се храни на площадката.

Това е втория случай за тази година, след септември, когато вероятно същия орел, с оперение на тригодишна птица беше наблюдаван на площадката.
Редовни посетители на "ресторанта" за хищни птици са също двойка скални орли и тяхното малко, както и различен брой гарвани (до над 50).

Създаването на площадката и подхранванията на нея са част от процеса на реинтродукция на лешоядните птици в Източна Стара Планина. Дейностите на територията на Природен парк "Сините камъни" се осъществяват съвместно от Зелени Балкани и Дирекцията на природния парк и целят връщането на територията на парка на египетския и белоглавия лешояд.
В рамките на програмата, до площадката за подхранване е изградена и адапатационна волиера, в която в момента са настанени 4 белоглави лешояда, внесени от Испания. Предстои "настаняването" във волиерата и на белоглавия лешояд, внесен в България от чешките ни колеги от зоопарка в Злин - Zlin Zoo.

Желаещите да участват в дейностите за подхранване и мониторинг на територията на Природен парк "Сините камъни", могат да се свържат с нас.

За контакти:
Илиян Стоев - Зелени Балкани, е-mail: istoev@greenbalkans.org, моб. тел. 0884005546.
Ивелин Иванов - Зелени Балкани, е-mail: iivanov@greenbalkans.org, моб. тел. 0887589995

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5067 посещения

OFF

Последно качено » Новини