Календар

Нов приятел на Коалиция ”За да остане природа в България”

Нов приятел на Коалиция ”За да остане природа в България”Театър Ателие 313 се присъедини към Коалиция „За да остане природа в България”. Благодарим много на театъра, който посвети почти цялата си програма за един месец на планината Рила и така стана съпричастен към гражданската кампания за нейното запазване (прочетете повече за месеца на Рила в София). С нетърпение очакваме и занапред да работим заедно :)

Ето малко от историята на новите ни приятели:

Театър “Ателие 313” е създаден през 1989 година от актьора Рашко Младенов като студийна формация, експериментираща с изразните възможности и синтеза на различните мезикално – сценични изкуства – танцов и музикален театър, пантомима, опера. През 1992 година за директор на театъра е поканен известния куклен режисьор Петър Пашов, който приобщава към трупата едни от най – утвърдените имена в съвременното куклено изкуство – режисьора Славчо Маленов, сценографите Силва Бъчварова и Васил Рокоманов, композитора Петър Цанков, актьорите Жени Пашова, Георги Спасов, Симона Нанова, Ирослав Петков, Румен Гаванозов, Олга Чурчич и др. Спектакли с тяхно участие са представяни на престижни международни форуми из цяла Европа, САЩ, Канада, Мексико, Куба, Япония, Южна Корея, Индия, Тунис и др.

От този сезон в театъра започват работа абсолвенти от НАТФИЗ. Те ще осъществяват своите проекти в “Ателие 313” и ще са неговото ново лице. “Магьосникът от Оз” е дебютния спектакъл на новата трупа, с който младите творци ще се заявят пред софийската публика.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2558 посещения

OFF

Последно качено » Новини