Календар

Кампания „Ние искаме зелено бъдеще!”

Кампания „Ние искаме зелено бъдеще!” Кампания „Ние искаме зелено бъдеще!” стартираха учениците от Младежки доброволчески клуб към Дирекция на природен парк Врачански Балкан.

На поредната си среща младежите изработиха коледни и новогодишни картички с природни материали, които могат да се видят и закупят в Природозащитен център Натура. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване и засаждане на местни горски видове на територията на парка през пролетта на 2010 г.
„Ако ме вземеш ще помогнеш за засаждането на едно дърво. Помогни ни да опазим природата!” е апела на младите природозащитници, който е изписан на гърба на всяка картичка. Незаконните сечи, слабото залесяване и липсата на граждански контрол върху опазването на вековните гори в парка са основните екологични проблеми според учениците. Настоящата кампания ще бъде е една малка крачка към тяхното зелено бъдеще.

Картичките могат да се закупят всеки работен ден – от 9.00 до 17.00 ч. в Природозащитен център Натура. (на Червения площад). В края на кампанията ще се отчетат събраните средства и броя на дръвчетата, които ще бъдат закупени.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4463 посещения

OFF

Последно качено » Новини