Календар

Кампания за възстановяване на заграбените чрез заменки земи и гори

Кампания за възстановяване на заграбените чрез заменки земи и гориИзточник: BlueLink

Антикорупционна коалиция на Инициативен комитет община Долни Чифлик, СНЦ „Зелени Балкани” и Обединено гражданско сдружение – Варна продължава националната си инициатива: „Обща кауза”.

Кампанията започна в края на 2008 г. с цел: „Възстановяване на загубените държавни територии в следствие на процедурите по замени на земи и гори в ущърб на обществен интерес”.

Членовете на коалицията смятат, че новите провителство и парламент заслужават похвала за приетия мораториум, който ограничава промяната на предназначението на земите и горите. Те обаче все очакват яснота по въпроса ще бъде ли възстановена държавната собственост върху загубените територии.

Инициативен комитет от община Долни Чифлик покани всички подкрепили кампанията на национално събрание. Общината е една от най-пострадалите по Черноморието от скандалните замените. Територията й включва уникални ландшафти, разположени от устието на река Камчия до град Бяла. Там на практика почти цялата държавна земя е подарена , тъй като е продадена на безценица, твърдят от коалицията.

Участниците в кампанията смятат, че е необходимо подновяване на Кампанията „Обща кауза”. Те търсят подкрепа от възможно най-широк спектър от граждански организации, синдикати, политически партии, общини и физически лица. Среща за обсъждане на следващи стъпки по кампанията ще се проведе на 15 декември от 18,00 ч. в залата на читалище „Изгрев”, град Долни Чифлик.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5176 посещения

OFF

Последно качено » Новини