Календар

Семинар за оказване на първа медицинска помощ в Спасителния център на зелени Балкани

Семинар за оказване на първа медицинска помощ в Спасителния център на зелени БалканиВ края на миналата седмица в стационара на Спасителния център се проведе обучителен семинар на тема “Пропедевтика и основи на реанимацията при редки и застрашени диви птици в теоретична и практическа част”.

Гост-лектор на семинара беше дългогодишният доброволен сътрудник на Спасителния център Д-р Слави Цеков. Пред служители и доброволци на Центъра и служители на “Частни ветеринарни клиники Д-р Цеков” бяха представени основните правила при приемането и даването на специализирана първа медицинска помощ на бедстващи диви животни. Акцент в семинара бяха също мерките за безопасност при работа с диви птици.

Служителите на “Частни ветеринарни клиники Д-р Цеков” са част от мрежата на Спасителния център. Ветеринарните специалисти от Бургас, Хасково, Казанлък и Стара Загора ежедневно участват в дейността на Центъра, като оказват спешна първа медицинска помощ на пострадали диви животни, преди тяхното транспортиране до Спасителния център. Много често това са животоспасяващи манипулации за пациентите на Центъра.

За повече информация:
д-р Христина Клисурова - Ветеринарен лекар, Спасителен център за диви животни
hhristova@greenbalkans.org
моб.тел. 0886 570 053

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6598 посещения

OFF

Последно качено » Новини