Календар

Национална кампания с детски картички

Национална кампания с детски картичкиЗелени Балкани подкрепя кампанията с детски картички срещу ГМО, инициирана от българските майки. Кампанията е под надслов: “БЪЛГАРИЯ СВОБОДНА от ГМО – за ЧИСТА ЗЕМЯ и ЗДРАВИ ДЕЦА ”

Първия етап на кампанията с картички иницииран от българските майки: „Картички за Зелена България до Министър-председателя на Република България” приключи успешно и на 10 февруари се срещнахме и предадохме над 2 000 картички на г-н Бойко Борисов, нарисувани и надписани от деца и родители от всички кътчета на България. По време на срещата той изрази позицията на правителството, че стриктно ще бъде спазено само изискването на ЕК за промяна в закона за ГМО в посока рестрикции в лабораторни условия и без либерализация на режима за освобождаване на ГМО в околната среда. (майки от БГ-Мама)

Сега стартира втори етап на кампания с картички:

Нека съберем, за да връчим на Европейския парламент картички, изразяващи желанието ни за чиста природа без генетично модифицирани организми. Картичките да бъдат красиви изгледи от България, снимки или ръчно приготвени и изрисувани, с текст по избор - позитивно послание, с надежда и вяра в бъдещето на нашата родина. Можете да ги “произведете” лично, с децата си, в детската градина, в училище, десетки и стотици...

Да покажем на г-н Барозу, председател на Европейската комисия, категоричната позиция на българите по отношение на ГМО! Да поканим евродепутатите да опитат българските плодове и зеленчуци, да вкусят нашия хляб и мляко! Да дегустират уникални български сортове вина! Да усетят аромата на българската роза, българската пшеница, боровите гори и дъхавите поляни!

Ние живеем в страна, в която около 70% от земята отговаря на изискванията за производство на екологично чиста земеделска продукция. Еко земеделието и еко туризмът са нашата най-печеливша стратегия за развитие, както е обявено и от нашето правителство!

Искаме България да бъде обявена за земя, ЧИСТА И СВОБОДНА ОТ ГМО!

Искаме бъдеще за децата ни без ГМО в природата!

Нека на всеки български продукт да има етикет „БЕЗ ГМО“

Срок за получаване: 28 февруари 2010 г.

Изпращайте ги или донасяйте директно (между 10.00 и 16.00ч.) на адрес:
Кампания срещу ГМО
Получател:
„Българска фондация Биоразнообразие”
кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет. 2, ап. 86
София 1233

или на адрес:
Получател: „Зелени Балкани”
Бул. “Шести септември” № 160 (в сгpадата на читалище "Ал. Константинов")
Пловдив 4000
*за повече инф. относно кампанията - Маргарита Костова, тел: 0887 74 14 84

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5325 посещения 2 коментара

Коментари

 1. Маргарита Костова
  2010-02-22 22:38:41

  Здравейте Ива,
  Относно снимките ще сме Ви много благодарни ако ни ги изпратите на хартиен носител, надписани с текст по Ваш избор, позитивни послания, мисли и чувства! Бъдете здрава и с пожелание за още много срещи с красотите на родината ни!

 2. ИВА ГАНЧЕВА
  2010-02-22 12:28:28

  ПРИВЕТСТВАМ ИДЕЯТА!!!НИЕ ОБИЧАМЕ ДА ОБИКАЛЯМЕ ИЗ БЪЛГАРИЯ И ИМАМ МНОГО СНИМКИ И ВИДЕОКЛИПОВЕ С КРАСОТИ ОТ БЪЛГАРИЯ.МОГА ЛИ ДА ИЗПРАТЯ НЯКОЙ ОТ ТЯХ,И НА КАКЪВ ИМЕЙЛ?АКО ВИ ХАРЕСАТ,МОЖЕТЕ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ...

OFF

Последно качено » Новини