Календар

Размножителният сезон в Спасителния център за диви животни е в разгара си

Размножителният сезон в Спасителния център за диви животни е в разгара си След бухалите и совите, за щъркелите в двора също започна размножителният сезон. Всички са в предбрачна еуфория, но най-голям ентусиазъм показва двойка, свила гнездото си направо на земята…. до пътеката за посетители.

Въпреки отчаяните опити на екипа на Центъра да откаже влюбените ентусиасти от, меко казано, неподходящото място, птиците показаха завидна упоритост и построяваха ново гнездо всеки път след разрушаването на старото. И така, допреди няколко дни, когато се появи и първото яйце. За жалост, мястото е твърде неподходящо за мътене, още повече за отглеждане на малки. Ето защо, решихме да приберем яйцето. От тогава до сега, обаче, яйцата станаха цели пет. В отлично здраве и под постоянни грижи, те вече необезпокоявани се мътят в инкубаторите на Центъра.

Надяваме се да успеем да излюпим и отгледаме всичките пет яйца, които да се превърнат в прекрасни млади щъркели, готови да посрещнат предизвикателствата на дългата есенна миграция.

Христина Клисурова – Ветеринарен лекар
моб.тел.: 0886 570 053
ел.адрес: hhristova@greenbalkans.org
http://www.greenbalkans-wrbc.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3400 посещения

OFF

Последно качено » Новини