Календар

Пловдив отбелязва Деня на Земята

Пловдив отбелязва Деня на ЗемятаЗелени Балкани съвместно с Начално училище „Св. Климент Охридски” организират изложба от детски рисунки, посветена на Международния ден на Земята – 22 април.

Изложбата ще бъде открита на 20 април, от 17ч. в Народна Библиотека „Иван Вазов”. Рисунките могат да бъдат разгледани в изкуствотеката на народната бибилиотека до 2 май, 2010г.

Малките художници са ученици от 2, 3, 4 и 5кл. и ще получат награди традиционно осигурени от Сдружение Зелени Балкани.

Тази година изложбата ще протече под мотото на 2010г., обявена от Генералната асамблея на Обединените нации за Международната година на биоразнообразието.

Екологични мероприятия посветени на деня на Земята ще се проведат на 22 парил и в училищата СОУ Пейо Яворов и Професионалната Гимназия по Строителство, Архитектура и Геодезия – Пловдив.

Международният ден на Земята – 22 април, се чества официално от 1990г. Той цели да обедини жителите на планетата и да ги мотивира да се отнасят отговорно към нейното и своето здраве. За първи път датата 22 април е отбелязана през 1970г. в САЩ, когато милиони американци участват в демонстрация и настояват политиците и бизнессредите да включат в своите приоритети опазването на околната среда.

Понастоящем над половин милиард хора отбелязват Деня на Земята, превръщайки го в най-големия нерелигиозен празник в света.

За контакт: Нели Арабаджиева, тел: 0884 257711

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4422 посещения

OFF

Последно качено » Новини