Календар

Камера на гнездо на бял щъркел в Белозем - Европейско село на щъркелите

Камера на гнездо на бял щъркел в Белозем - Европейско село на щъркелитеПрез пролетта екип на Зелени Балкани закупи и монтира камера на покрива на СОУ „Гео Милев” в с. Белозем, община Раковски. Селото е обявено за Европейско село на щъркелите през 2005 г. и се радва на една от най-големите запазени колонии от този вид, разположена върху покрива на училището.

Със завръщането на щъркелите през пролетта една двойка зае новопоставената платформа, в близост до която е монтирана камерата и това позволява постоянно наблюдение на нейния живот.

В кабинета по биология в училището е инсталиран компютър с монитор, където учениците могат да наблюдават живота на птиците постоянно.
Отскоро, картината от камерата може да се наблюдава и директно в интернет от уебстраницата на Зелени Балкани – www.greenbalkans.org в Галерия / Гледай на живо - на този линк http://www.greenbalkans.org/show.php?id=884&language=bg_BG&cat_id=120&.

За да имате достъп до камерата ви е нужен браузър Internet Explorer и инсталиране на ActiveX Controller. Картината е достъпна и на сайта belozem.org.

Приятно гледане!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5348 посещения

OFF

Последно качено » Новини