Календар

Посетителският център на Поморийско езеро отвори врати

Посетителският център на Поморийско езеро отвори вратиНа официална церемония днес бе открит информационен и природозащитен център на комплекса от защитени природни територии на Поморийско езеро. Сградата на центъра се намира на брега на езерото, в непосредствена близост до Музея на солта.

От днес всички природолюбители и гости на Поморие имат свободен достъп до атрактивната експозиция в центъра, представяща интересни факти и вълнуващи фотоси от солената лагуна. На специален екран в изложбената зала на центъра могат да се наблюдават на живо кадри от голямата колония на гривести рибарки в езерото. От втория етаж на сградта пък се разкрива незабравима гледка към комплекса от защитени територии.

Центърът е собственост на Община Поморие, а ще бъде стопанисван от Зелени Балкани, които осигуриха финансирането чрез свои проекти и координираха изграждането на модерната сграда. Стоителството бе извършено в рамките на проект финансиран от Глобалния екологичен фонд чрез Световна банка, а за обзавеждането са били привлечени допълнителни средства по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”.

Церемониалната лента бе срязана от г-жа Фиданова – координатор на проектите на Зелени Балкани, кметът на Поморие инж. Златанов, Директорът на РИОСВ Бургас и официалният представиел на Световна Банка за България – г-н Флориан Фихтъл. Тома Белев – председател на Управителния съвет на екологичното сдружение, пожела успешна работа на центъра и прочете поздравителен адрес изпратен от вицепрезидента на България Ангел Марин.

За допълнителна информация: http://www.greenbalkans.org/pomorielake/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3902 посещения

OFF

Последно качено » Новини