Календар

Учебно пътуване в Норвегия

Учебно пътуване в Норвегия 23 човека от населените места в Природен парк”Странджа” – Малко Търново, Бръшлян, Стоилово, Граматиково, Звездец, Кондолово, Българи, Кости и Царево посетиха Норвегия. Те бяха на едноседмично учебно пътуване организирано от Българска Фондация Биоразнообразие.

Директоратът за управление на природата към Норвежкото министерство на околната среда запозна групата със свои действащи проекти свързани с опазването на околната среда и устойчивото развитие. Хората от Странджа посетиха информационни центрове на национални паркове, интересен бивак , заедно с норвежки ученици и ренджър от инспектората минаха по образователна пътека за мечките . Много полезна беше и срещата с представители на запазената норвежка марка „Златният път”.

На 20 юни и втора група от Странджа ще замине на учебно пътуване в Норвеги.

Учебните пътувания до Норвегия са част от проекта на БФБ: „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Снимки от пътуването на http://www.strandja.bg/news/74/55/uchebno-ptuvane-v-norvegiya.html

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

8525 посещения

OFF

Последно качено » Новини