Календар

Ежегоден младежки фестивал на изкуствата – Различният поглед, 18 септември 2010, Стара Загора

Ежегоден младежки фестивал на изкуствата – Различният поглед, 18 септември 2010, Стара ЗагораСдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед организира за втора поредна година едноименния младежки фестивал. Датата е 18ти септември - събота - град Стара Загора.

В събота ще станем свидетели на първия по рода си за Стара Загора културен фестивал за младите. Идеята на амбициозния проект е насочи вниманието към почти всички дейности, типични за лайфстайла на младите старозагорци, да отвори алтернативни пространства и създаде среда на артистично взаимодействие между творци и публика като арена за изкуство и градска култура.

Много и интересни събития предвиждат организаторите:

* Работилници за: Изработване на бижута, Работа с моделин и мъниста, Плетене на кошници от Ратан, Изработване на скулптори от итонг , Глинени маски, Декупаж, Рисуване върху стъкло, Рисуване върху коприна, Работа с вълна, Оригами, Face painter, Временни тaтуировки с къна,Свещи, Рециклиращи работилници (Метал, Стъкло, Пластмаса, Хартия), Тебишири, Пастели, Стробист фотография, Декорация и работа с естествени материалии др.
* Спортни събития (Въжен тролей, Въжена градина, Хек, Паркур, БМХ, Скейт, Блейд, и др.)
* Фокус програма (Цирк Кумбо, Жонглиране, Клоунада, Ходене на кокили, Пантомима, Въздушна акробатика, Арт инсталации – Идействие, Огнено шоу, уличен танцов пърформанс; арт инсталации; уличен куклен театър)
* Графити (Studio Four plus, TNC, TMC)
* Семинари и презентации -Eко презентации на сдружения „Зелени Балкани”; “За да остане природа”; „Future friendly” и др.

Зелени Балкани ще участват във фестивала с информационне щанд и презентация за дейността си.
Освен да получите информация за природозащитните дейности на организацията, вие ще можете да изработите сами хранилка за птици от "подръчни материали" и дървени къщички за птици.

Допълнителна информация за фестивала и програма
Концепцията и мотото под което ще мине тазгодишния фестивал е свързан с идеята за фокусиране на погледа върху уличното изкуство и култура.

Уличното изкуство или така нареченият street art е нова форма, която се развива стихийно, защото позволява нещо много нужно на младото поколение – диалог. Най-характерно за street art-a е неговата нетрайност. Авторите на уличното изкуство са най-свободните артисти в света. Техните идеи не събират прах по ателиетата, а се срещат с публиката в момента на самото им създаване, комуникират с нея, дишайки с ритъма на уличния живот, с неговата динамика и пулс.

За реализирането на идеята на фестивала ще бъдат поканени независими млади автори и творци, които ще допринесат за създаването на креативна и артистична среда на взаимодействие с младите хора.

ПРОГРАМА

ПРЕД ПАРТИ: 17.09.2010г.
Клуб „Absolute”
21:00 - ША – ША (Funk, Blues, Jazz, Rock)

Клуб “Little Rock”
23:00 - Стоп БГ Бенд (Ska, Punk, Grunge)
01:00 - DJ Jicata

ФЕСТИВАЛЪТ
18.09.2010г. Централни разкопки - град Стара Загора (до Операта)

РАБОТИЛНИЦИ
10:00 – 17:00
Изработване на бижута, Работа с моделин и мъниста, Плетене на кошници от Ратан, Изработване на скулптори от итонг , Глинени маски, Декупаж, Рисуване върху стъкло, Рисуване върху коприна, Работа с вълна, Оригами, Face painter, Временни тaтуировки с къна,Свещи, Рециклиращи работилници (Метал, Стъкло, Пластмаса, Хартия), Тебишири, Пастели, Стробист фотография, Декорация и работа с естествени материалии др.

СПОРТНИ СЪБИТИЯ
Въжен тролей, Въжена градина, Хек, Паркур, БМХ, Скейт, Блейд, и др.

ФОКУС ПРОГРАМА
Цирк Кумбо, Жонглиране, Клоунада, Ходене на кокили, Пантомима, Въздушна акробатика, Арт инсталации – Идействие, Огнено шоу, уличен танцов пърформанс; арт инсталации; уличен куклен театър;

ГРАФИТИ
17.09 – 19.09
Studio Four plus, TNC, TMC

СЕМИНАРИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ
Eко презентации на сдружения „Зелени Балкани”; “За да остане природа”; „Future friendly” и др.
На мястото на събитието КЛУБ „Зараза” към Сдружение „Самаряни” ще осигури 2 микробуса, в които всички желаещи ще могат да изследват своя ХИВ/СПИН статус и веднага след това под звуците на група „Оратница”, да изпратят своето послание с огнени фенери в небесата.

ОТКРИТА СЦЕНА
10:00 – 17:00 – DJ Miss Marcolina (vinyl set – disco)
19:00 – 19:45 - Samba band
19:50 – 20:35 - ЕCHO (Bossa nova ,Brazil .Ethno Jazz)
FIRESHOW + огненени фенери
20:40 – 21:25 – Q-check (Punk, Reggae, Folk)
21:30– 22:15 – The Silver Shine – HEADLINER на фестивала (Punk , Psychobilly , Rock)
22:20 - 23:00 – Mлък (Alternative, Punk, Ska)

КЛУБ "JAM"
23:00 – 01:00 – Нокаут (Hip Hop)
01:30 – ... - Redound (Hardcore, Death Metal, Down-tempo)

ПАРТИ В ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА
22:30 – START
line up:
Daniel D
DJ Thermo
DJ Emanuil Hristov (resonance)
DJ Svex (resonance)
DJ Ian (resonance)
vj`s white gipsys studio (resonance)

КЛУБ "EAGLES"
07:00 – 08:00
line up:
DJ Smooke (hitex)
DJ Emanuil Hristov (resonance)
vj`s white gipsys studio (resonance)

Kетъринг, Вегетарианска кухня, Чай шоп, Фреш бар...

И още доста забавления за малки и големи...

NB!: Екипът си запазва правото на промени в програмата. Последния вариант ще получите в информационния център на фестивала.

За допълнителна информация: http://www.razlichniatpogled.org/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5802 посещения

OFF

Последно качено » Новини