Календар

Солената лагуна на Поморие се превръща в екодестинация

Солената лагуна на Поморие се превръща в екодестинацияНа 5 май, 2011г. от 11ч. Зелени Балкани ще направи представяне на услугите на Посетителски център „Поморийско езеро” и официално ще открие 2 екотуристически маршрута в района на солената лагуна. Заповядайте! Събитието ще се състои в Посетителски център „Поморийско езеро”, гр. Поморие (на южния бряг на езерото, до Музея на солта)

Програма:
11:00 ч. – 11:30 ч. – Представяне на Посетителския център и кратка беседа за възможностите за екотуризъм в района на езерото.
11:30 ч. – 12:30 ч. – Официално откриване на екотуристическите маршрути и посещение на ботаническата екопътека.
12:30 ч. – 13:30 ч. – коктейл в Посетителския център на Поморийско езеро; време за разговори – уточняване на условия за съвместна работа

Поради добре запазеното си природно богатство Поморийско езеро се превръща в една от най-атрактивните дестинации за екологичен туризъм в България. Сред любителите на дивата природа и алтернативния туризъм, солената лагуна на Поморие е известна като любимо място на 271 вида птици. Въоръжени с фотоапарати, бинокли и много ентусиазъм все повече хора се отправят към бреговете на езерото, за да наблюдават птичето богатство. Бреговете на солената лагуна обаче приютяват и редица любопитни и редки растения, както и няколко приоритетни за опазване природни местообитания от екологичната мрежа НАТУРА 2000.

С цел да бъдат улеснени гостите на Поморие, преди началото на туристическия сезон Зелени Балкани ще открие 2 екомаршрута в района на езерото – ботанически и орнитологичен. Маршрутите са изработени от екологичното сдружение и са финансирани в рамките на проект по Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013. Над 20 информационни табла ще насочват туристите как и къде могат да наблюдават най-добре редките растения и птици на Поморийско езеро. Екипът на Зелени Балкани напомня, че за тези, които искат да получат допълнителна информация за езерото и неговите обитатели, Посетителският и природозащитен център на „Поморийско езеро” целогодишно дава интересни възможности за приятно и забавно оползотворяване на свободното време. Центърът се намира на южният бряг на езерото, непосредствено пред голямата колония на гривести рибарки, и предлага отлични условия и техника за наблюдение на птиците. На 5 май от 11ч., преди официалното откриване на екомаршрутите, пред тур-оператори, агенции, хотелиери, медии и граждани ще бъдат представени продуктите и услугите на Посетителския център на Поморийско езеро за предстоящия активен туристически сезон. Събитието ще се състои в самия център.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4479 посещения

OFF

Последно качено » Новини