Календар

Mинистър Караджова посети Поморийско езеро

Mинистър Караджова посети Поморийско езероДелегация от Министерството на околната среда и водите, ръководена от Министър Караджова и Заместник министър Ивелина Василева посети днес новия център за дивата природа на брега на Поморийско езеро. Представителите на ековедомството бяха придружени от депутатът Иван Алексиев и представители на Община Поморие.

Центърът, известен като Посетителски център „Поморийско езеро” е изграден и стопанисван от природозащитната организация „Зелени Балкани”. Този месец се навършва една година, откакто сградата отвори врати за туристи, природозащитници и изследователи на дивата природа.

Посетителският център е сред най-новите и модерни туристически атракции по нашето Черноморско крайбрежие и е едно от най-модерните и добре оборудвани подобни съоръжения в Европа. Сградата е разположена на южния бряг на Поморийско езеро, непосредствено до Музея на солта.

При посещението си Министър Караджова и Зам. министър Василева наблюдаваха с телескоп многобройните диви птици в Поморийско езеро, което неслучайно е защитена територия по редица национални и международни регламенти. Делегацията прояви интерес към дългогодишната работата на „Зелени Балкани” за опазването на биоразнообразието на Поморийско езеро, включително дейностите, изпълнявани по настоящия проект на природозащитната организация по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3084 посещения

OFF

Последно качено » Новини