Календар

Експерти от Зелени Балкани представят пред колегите си от Британския Тръст Доброволци за Консервация (BTCV) умения и подходи в опазването на царския орел

Експерти от Зелени Балкани представят пред колегите си от Британския Тръст Доброволци за Консервация (BTCV) умения и подходи в опазването на царския орелВ рамките на международен проект за обмяна знания и умения, екип на Зелени Балкани ще демонстрира пред доброволци на BTCV основни методики използвани при опазването и проучването на световно застрашения вид - царски орел (Aquila heliaca).

Практическите дейности се извършват в периода 10 – 14 септември, в района Сакар и Дервентските възвишения. Тези територии, разположени в граничния район на България и Турция (част от инициативата Европейския Зелен Пояс.) са от изключителна важност за опазването на царските орли в България и осигуряват убежище на повече от половината от популацията на вида в Страната.

Международния екип съставен от български, английски и шотландски представители, ще участва в радиопроследяване на орли, маркиране с радиопредавател, изграждане на изкуствени гнезда, мониторинг и наблюдение на гнездящи двойки. Тези дейности са извършвани традиционно от Зелени Балкани с цел опазването на царските орли и са доказали своя директен природозащитен ефект през годините.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3200 посещения

OFF

Последно качено » Новини