Календар

Над 1000 доброволци се включиха в инициативата “Моят зелен град” 2011 в София, Банкя и Търговище

Над 1000 доброволци се включиха в инициативата “Моят зелен град” 2011 в София, Банкя и ТърговищеЗа първи път в рамките на кампанията бяха организирани класни стаи на открито

17 септември 2011 г., София. Над 1000 доброволци, сред които повече от 500 служители на Coca-Cola и техните семейства, както и ученици от Националния Ученически Екопарламент взеха участие в най-мащабното до момента издание на инициативата “Моят зелен град”, което се проведе на 17 септември 2011 г. Тази година кампанията обхвана общо пет локации - в София, Банкя и Търговище.

Доброволците събраха разделно над 800 чувала с отпадъци, боядисаха над 100 пейки в Южния парк и засадиха множество дръвчета в Търговище. Повече от 600 деца посетиха уроците в откритите класни посветени на околната среда – част от инициативата “Моят зелен град” 2011.

Официален старт на инициативата бе даден в Южния парк от зам.-кмет направление „Зелена система, екология и земеползване” в Столичната община г-жа Мария Бояджийска, кмета на район Триадица г-н Евтим Евтимов, изпълнителния директор на Кока-Кола ХБК България г-н Никос Калайтзидакис и председателя на Българско дружество за защита на птиците г-н Петър Янков.

Тази година за първи път в рамките на “Моят зелен град” бяха организирани уроци за деца сред природата. Над 500 малчугана посетиха откритите класни стаи на „Моят зелен град” в Банкя, Южния парк, Дружба и Търговище. В тях лектори от Българско дружество за защита на птиците и ЕКОПАК ги запознаха с интересни факти за околната среда и биоразнообразието, както и за ползата от разделното събиране и рециклирането на отпадъци. Малчуганите и техните учители и родители имаха възможност да надникнат през обективите на бинокуляра в непознатия и тайнствен свят на водните организми, да научат много за уникалните свойства на водата, да направят сами хранилка за птици.

Мис България за 2011 г. Ваня Пенева и Орлин Павлов се включиха активно в инициативата “Моят зелен град” 2011. Двамата помогнаха на малчуганите в Южния парк да се справят с поставените им задачи, в организираните за първи път в рамките на инициативата, открити класни стаи за деца.

Инициативата „Моят зелен град” се организира за четвърта поредна година от Българското дружество за защита на птиците и Coca-Cola с подкрепата на Столична община и ЕКОПАК. Фокусът й е опазване на водното богатство и биоразнообразието и намаляване на емисиите въглероден диоксид. През 2011 г. инициативата се провежда съвместно с Медийна група България – издател на вестник 24 часа – съорганизатор на националната класация „Най-добър град за живеене”.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3428 посещения

OFF

Последно качено » Новини