Календар

Денят на птиците бе отбелязан в Пловдив

Денят на птиците бе отбелязан в ПловдивЗа поредна година доброволците на Зелени Балкани организираха честването на Европейския ден на птиците. Събитието се състоя на 2 октомври 2011 г. в Цар Симеоновата градина в Пловдив.

В неделния ден до следобедните часове щандът на Зелени Балкани беше отворен за всички посетители и любители на хвъркатите създания. Почти всички информационни материали, под формата на дипляни, плакати и картички, бяха раздадени на множеството хора, които се отбиха, за да се запознаят малко по-отблизо с интересния свят на птиците и начините за тяхното опазване. Над 20 доброволци и служители на Зелени Балкани се грижеха за това да информират заинтересованите граждани.

Най-младите природолюбители имаха възможност да оцветят рисунки на птици, да помогнат в направата на хранилки с подръчни материали или да погледат птиците в парка с бинокъл. Всеки имаше възможност да разгледа и предоставените определители за по-подробна информация.

Талисман на събитието бе макетът на белоглав лешояд в реален размер, който стоеше гордо на щанда, за да демонстрира как изглежда тази изключително красива и рядка за нашата държава птица.

Традиционните информационни кампании, като Денят на птиците имат изключително важна роля за запознаването на хората с дивата природа и положителната промяна на отношението им към заобикалящата ни среда. Доброто екологично образование и информираност са от ключово значение за опазване на богатото, но уязвимо биологично разнообразие в България.

Екипът на Зелени Балкани благодари за ентусиазма и отговорността на всички доброволци, които инициираха и подкрепиха акцията!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3043 посещения

OFF

Последно качено » Новини