Календар

СДП БАЛКАНИ ПРОДЪЛЖАВА ДА СПАСЯВА ОТ УНИЩОЖЕНИЕ ДИВИТЕ РЕКИ В БЪЛГАРИЯ!

СДП БАЛКАНИ ПРОДЪЛЖАВА ДА СПАСЯВА ОТ УНИЩОЖЕНИЕ ДИВИТЕ РЕКИ В БЪЛГАРИЯ!Още една (трета) победа на Балкани срещу ВЕЦ в съда, този път в скалисто ждрело на река Осъм, при с. Александрово (много близо до Деветашката пещара) в защитена зона “Деветашко плато”. Този ВЕЦ щеше да съсипе една от най-красивите местности в Дунавската равнина.

Сагата с този ВЕЦ беше най-продължителна и необещаваща. Имаше много силен натиск от регионалните клонове на БСП и от кмета на селото, който лично беше звънял на роднини на наш член, за да оттеглим становището си през 2008 г. Представители на Балкани ходиха на експертен съвет в РИОСВ, където ги атакуваха и плашиха със съд за клевета.

През 2009 г. загубихме делото в Административен съд – Плевен (явно с натиск върху съдийката), която даже присъди 2000 лв разходи на Балкани. Обжалвахме във Върховен административен съд и ВАС върна делото на нов състав с искане за експертиза. Пак и в този случай, Прокуратурата беше плътно с Балкани. Инвеститорът (вероятно свързан с Мултигруп) нае адвокатска кантора “Стоянов и Тарандов” – една от най-скъпите. Въпреки това спечелихме делото, но смятаме, че те ще продължат борбата си, вкл. и подплатена с много пари, на инстанция ВАС.

Както и да е, на този етап Балкани и природата победиха!!!

http://www.ac-pleven.org/docs/cases/d10_2011/46191311.htm

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4115 посещения 1 коментара

Коментари

  1. xrist
    2011-10-11 15:41:15

    Опитът сочи, че "подплатените с много пари" обикновено печелят във ВАС. Дано този път да не е така :)

OFF

Последно качено » Новини