Календар

'Дом за една птича песен” – една малка зелена стъпка...

'Дом за една птича песен” – една малка зелена стъпка... Пролетта е близо и скоро птичите песни ще прогонят окончателно зимата ... Участвайте в дарителската иницатива на Зелени Балкани “Дом за една птича песен”. Поставете красива къщички за птици, която не само ще приюти едно птиче семейство, но и ще ви даде възможност да наблюдавате птиците от непосредствена близост и се любувате на красотата им.

Стойността на дарението е 50 лева, като всеки дарител получава авторска къщичка за птици, договор и свидетелство за дарение.

Заедно цялото семейство поставете къщичката на подходящо място, за да възпитате у децата любов и уважение към природата. Ако имате градина, двор или живеете близо до парк, по този начин ще дадете възможност на децата да изпитат тръпката на природоизпитателя, като наблюдават поведението и развитието на птиците, загнездили в къщичката. Освен гнездилки, сред моделите има и хранилки, за поставяне на храна за птици.

Можете да изберете къщичката или хранилката, която ви харесва най-много от близо 70 модела.
Къщичките, от които ще избирате, са уникати, изработени с много любов и фантазия от Николина Милушева, която безвъзмездно ги предостави за целите на кампанията ни, за което сърдечно и благодарим!

Средствата, набрани чрез нея, ще бъдат използвани целево, за дейности, свързани с опазване на птиците в България. По този начин, ползата от вашия дарителски жест ще е двойна – от една страна в къщичките ще загнездят птици, а от друга, ще предоставите средства за директни консервационни ли изследователски дейности за птиците.

Ще се радваме, ако участниците в Кампанията ни изпратят снимки на местата, на които са поставили къщичките, снимки от монтирането им или на загнездилите в тях птици. Всички снимки, които получим, ще бъдат качени на интернет страницата ни, с което се надяваме да популяризираме идеята за поставяне на гнездилки за птици и провокираме повече хора да го правят.

Ако желаете да участвате в Кампанията и по този начин да дарите средства за опазване на птиците, стъпките са следните:
1. Харесвате си къщичка/хранилка от галерията към новината;
2. Обаждате ни се на 0887 574 699 да Ви я “запазим”, тъй като всяка къщичка е различна и уникална, и има опасност няколко души едновременно да поискат точно определена от тях ;))
3. Продиктувате името и адреса, на който искате да получите къщичката и документите за дарението;
4. Приготвяме избраната от Вас къщичка, грамота и договор за дарение и Ви ги изпращаме с куриерска служба ЕКОНТ;
5. Куриерът доставя пратката на посочения от Вас адрес и заплащате стойността на дарението (50 лева), под формата на наложен платеж на пратката (тази сума включва и сумата за куриерската услуга); Получавате своят договор за дарение и сертификат за "дарение, в полза на опазване на птиците";
7. Поставяте къщичката и ако желаете ни изпращате снимка. Получавате инструкция къде и как да монтирате къщичката.
8. Наблюдавате дали и какво ще загнезди в къщичката, а ние насочваме средствата от дарението Ви за дейности свързани с опазване на птиците :)


Инициативата е част от кампанията ни "Малки Зелени Стъпки", която стартира в края на 2011г. с посланието за използване на платнени торбички. Идеята на кампанията е да развива дарителството, като в същото време хората получат срещу дарението си нещо, което ще им помогне да направят своята зелена стъпка, насочена към опазване на природата и биоразнообразието.
Като част от кампанията, бихте могли да направите и дарение от 10 лева, срещу платнена торбичка с мотото на кампанията. Торбичките са в 5 красиви цвята, от които можете да си изберете. Средствата от тях също са предназначени за природозащитна дейност!


Ще се радваме, ако подкрепите усилията ни за опазване на българската природа! Заедно можем повече!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4287 посещения

OFF

Последно качено » Новини