Календар

Отворена е регистрацията за Картали 2013

Отворена е регистрацията за Картали 2013Отново е пролет и имаме честта да ви поканим на традиционният Образователен природозащитен лагер „Картали 2013”. Датите са 7-11 май. А мястото разбира се, отново е брега на яз. Студен кладенец в Източни Родопи – едно от красивите и богати на биоразнообразие места в страната.
Местата са ограничени, така че побързайте! Тази година максималният брой участници, които ще бъдат одобрени за лагера е 60 души. С предимство ще бъдат заявилите участие за целия период на лагера и хората със специален интерес в проучване на биоразнообразието.

Обичайно и тази година сме подготвили за вас програма, която включва различни теренни проучвания на биоразнообразието, вечерни презентации и дискусии на различни теми, както и специална работилница – изненада, посветена на Международния ден на мигриращите птици.
Някои от теренните задачи, в които ще имате възможност да участвате са:
1. Мониторинг на лешояди;
2. Какви видове земноводни и влечуги могат да се наблюдават в района;
3. Да разпознаваме някой редки видове растения;
4. Как лесно се прави мониторинг на обикновени видове птици;
5. Кои са потайните бозайници около нас;
и още други изненади...

За повече информация, условия за участие и формуляри за записване за лагера вижте сайта на Живот за Бургаските езера.

Може да изпращате попълнените си формуляри за участие до 3 май 2013 г. на адрес vanya.georgieva@bspb.org

„Картали 2013” се осъществява съвместно по проекти „Помощ за египетския лешояд“, „Живот за Бургаските езера“ и „Безопасно място за червеногушата гъска” на Българско дружество за защита на птиците, финансирани по програма „Life+“ на Европейския съюз. И със специалната подкрепа на проект „Новото тракийско злато”.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3534 посещения

OFF

Последно качено » Новини