Календар

Вкусете биопродукти от Източните Родопи на Узана - 2013

Вкусете биопродукти от Източните Родопи на Узана - 2013Биопродукти от мрежата на „Новото тракийско злато“ в Източните Родопи – овче сирене от с.Пелевун, вино от с.Поповец, Стамболовско, ядки, сусамов тахан и мед ще бъдат предложени за дегустации на биопазара на Узана поляна фест 2013 от 12 до 14 юли.

„Новото тракийско злато“ участва за първи път със своя собствена шатра на третия Фестивал на зелените идеи в действие. Ще бъдат организирани дегустации на продукти на биофермери и собственици на къщи за гости от мрежата на НТЗ: домашни овче сирене и масло, домашен хляб и питки, няколко вида вино от биогрозде, сусамов тахан, мед, къпана баница, масленица, сусамки и др. В рамките на Фестивала ще бъдат организирани дегустация и продажба на Tokmakli, червено вино от биогрозде в преход, сорт Каберне фран на производителя от мрежата на НТЗ Йонко Тодоров.

Гостите на Фестивала могат да получат на щанда на НТЗ и множество материали на тема „Приключенски, селски и екотуризъм в Родопите", както и да разговарят с координатора на „Новото тракийско злато“ по екотуризъм Михаела Кирчева, с биопроизводители и собственици на къщи за гости от Източните Родопи. На щанда ще бъдат предлагани картата и пътеводителя за Източните Родопи, подготвени от НТЗ през 2011 и 2012, както и Кросбил пътеводителя (на английски език) за българската и гръцката част на планината, издаден през април тази година.

Разработеният от НТЗ Трансродопски веломаршрут, както и предстоящият през септември демотур по маршрута, ще бъдат представени на главната сцена на фестивала на 12 юли (петък) от 19 часа.

Фестивалът започна през 2011 г. и е насочен към предприемачи с отговорно отношение към природата, биопроизводители, потребители с осъзнато поведение към екологичните проблеми и промени в света, институции и организации, които се грижат за опазване на околната среда.

Повече за Фестивала и програмата: http://uzanafest.com/
Вижте за участието на НТЗ тук:
https://www.facebook.com/events/538181836219200/?fref=ts


За проекта „Новото тракийско злато“
„Новото тракийско злато” e петгодишен проект (2009-2014) за устойчивото развитие на Източните Родопи, финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата благотворителна лотария на страната. По проекта работят български и холандски експерти екотуризъм, устойчиво развитие, биоразнообразие/дива природа, биологично земеделие, ПР и комуникации. В подкрепа на екипа са ангажирани холандските организации АРК с опит в опазването на околната среда и Авалон, специализирана в развитието на биологично земеделие.
„Новото тракийско злато” е уникален проект, съчетаващ в интегриран подход работата по три компонента: дива природа, биологично земеделие и екотуризъм.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2279 посещения

OFF

Последно качено » Новини