Календар

Ненчо Илчев освободи белоглавия лешояд Отец Григорий

Ненчо Илчев освободи белоглавия лешояд Отец ГригорийДългоочаквана развръзка - на 04.09. (сряда) екранният Отец Григорий, дал името си на лешояда K4L, участва в освобождаването на птицата от волиерата в Централен Балкан!

След като предизвика буря от емоции покрай историята с лешоядните яйца в комедийния сериал „Столичани в повече”, Ненчо Илчев вече напълно изкупи „греха” си към птиците, като участва в освобождаването на своя крилат съименник - Отец Григорий!

Преди пускането, маркирахме Григорий със специален предавател, осигурен от неговата кръстница - Ралица Хес. Ненчо безстрашно помогна за ушиването на презрамките на предавателя и дори успя да пипне своя съименник. Зелени Балкани гарантира, че няма пострадали Отци след срещата на двамата, като и двата героя разполагат с пълния си набор пера / пръсти.

В освобождаването се включиха и журналисти, доброволци на Зелени Балкани от Пловдив и стажанти от Спасителния център за диви животни - Стара Загора.

Григорий излетя прекрасно и въпреки силния вятър, понеже веднъж вече е бил на свобода, веднага се ориентира в района и се присъедини към чакащите го отвън лешояди. Там Отеца набързо заформи шумна свада със своите стари другари, след което остана сърдито да ни наблюдава от върха на хълма.

Предавателят му вече работи и очакваме всеки момент координатите му да се появат на нашата уеб-страница тук.
Не забравяйте, че Отеца е маркиран с крилометки и предаватели K4L!

След като изпратихме птицата, подарихме на Ненчо един плюшен лешояд и картина, а той ни зарадва с фокуси! :)

Целият екип на Зелени Балкани искрено благодарим на Ненчо Илчев и екипа му за интереса и подкрепата!
Надавяме се, че спечелихме още няколко верни приятели на лешоядите и ще го очакваме отново! :))

Малко предистория:
Може би си спомняте, че трогната от сериала „Столичани в повече”, неговата вярна почитателка Ралица Хес пожела да осинови и кръсти една от нашите птици. Избрахме за нея K4L - лешояд, който, съвсем подобно на филмовия герой, в търсене на лесен живот, по неволя попадна в ръцете на румънски овчари, които дори поискаха откуп за него. K4L обаче явно е излюпен под щастлива звезда, защото, освен че намери спасение, трогна и Ралица, която осигури средства за закупуването на специален предавател, с който ще следим движенията на Отеца оттук-насетне. Предавателят е вече в наличност и към момента се тества успешно. Самият Григорий поседя в Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани, за да се отърси от приключението и, след като нашите ветеринари решиха, че все пак заслужава втори шанс, бе транспортиран до специалната клетка за адаптация на лешояди в Централен Балкан.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2976 посещения

OFF

Последно качено » Новини