Календар

Бракониери убиха морски орел

Бракониери убиха морски орелМлад морски орел, постъпил за лечение в Спасителния център на Зелени Балкани, е поредната жертва на бракониерите за тази зима.
Птицата постъпи от района на Сакар, в близост до село Левка, където организацията ни изпълнява дейности по проект ,,Възстановяване на белошипата ветрушка” LIFE11 NAT/BG/360.

В рамките на два месеца това е седмата простреляна птица, която приютяваме в Центъра. Впечатление прави, че случаите зачестяват, като последните са буквално през няколко дни.

Тенденцията за увеличаване на броя на постъпилите простреляни птици, за съжаление, се запазва и тази зима. Случаите, както и в предходните години, са от цялата страна – Свищов, Банкя, Пловдив, Маджарово, Стара Загора, Свиленград….

Най-честите жертви на бракониерите са обикновените мишелови, а тази година в „черния списък „ попадат и видове, като голям и малък ястреб и морски орел….

Екипът на Зелени Балкани отчита факта, че една много малка част от бракониерските жертви имат късмета да бъдат открити навреме, и да попаднат в Центъра за последен шанс. А стотици измират навън всяка година, жертва на бракониери по време на лов….

Излишно е да коментираме психическото състояние, възпитанието и ценностите на бракониера…

А младият морски орел, поредна жертва на безочливото престъпление срещу природата.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2681 посещения

OFF

Последно качено » Новини