Календар

Първи обучени екипи с кучета за борба с отровите в Гърция

Първи обучени екипи с кучета за борба с отровите в ГърцияКато част от действията срещу незаконното използване на отрова, които се изпълняват в рамките на „Лайф+” проекта „Помощ за египетския лешояд”, екип на Гръцкото орнитологично дружество (HOS) и WWF Гърция са в Андалусия (Испания), за да бъдат обучени за водачи и треньори на кучета, намиращи отрови, част от бъдещите звена на "Екипи с кучета за борба с отровите".

Кучетата са специално обучени да търсят и намират отровни примамки и отровени животни. Целта на "Екипи с кучета за борба с отровите" е по този начин да осигури, доколкото е възможно, територии без отрови и да възпира хората при използването на този незаконен метод.
Обучението е трудно и изискващо пълна отдаденост от страна на водачите. Усвояването и прилагането на практика на методологията за претърсване за отровни примамки никак не е лесно. От една страна това изисква пълно разбиране на поведението на кучето, а от друга – на начина на мислене, намеренията и целите на хората, поставящи отрова. В допълнение, за всяко претърсване са нужни внимателна подготовка и планиране на посещението, като се взимат предвид различни фактори – релеф, климатични условия, собственост на земята и т.н.
След няколко седмици на усилена работа и подготовка, обучението на първите представители на "Екипи с кучета за борба с отровите" в Гърция вече е към своя край. Кучетата и техните водачи са напълно готови да се завърнат в Гърция и да започнат работа по реални случаи.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1912 посещения

OFF

Последно качено » Новини