Календар

Беседа за 'специалните обитатели на зоопарка' - 10 април, Стара Загора

Беседа за 'специалните обитатели на зоопарка' - 10 април, Стара ЗагораУважаеми Приятели,

Каним ви на 10 април (четвъртък), от 12,00 часа в Зоологическа градина – Стара Загора до езерото за водоплаващи.

Там, представители на Зелени Балкани, ще разкажат за „специалните обитатели на зоопарка“- ранени животни, лекувани в Спасителния център за диви животни, но останали с трайни увреждания и намерили своя втори дом в зоопарка. За съдбата им, предизвикателствата за оцеляване на дивите животни в природата, дейността на човека и изчезването на видове, и как можем да помогнем това да не се случва, ще научите, ако дойдете на събитието.

Същият ден, в близост до езерото за водоплаващи на зоопарка, ще бъде поставена и специална табела, своеобразен „Информационен кът на ранената дива природа“. Мястото е избрано не случайно – там са настанени птици с трайни увреждания, преминали курс на лечение в
Спасителния център.

Зелени Балкани отправят и предизвикателство към учениците, гости на събитието. „Зелени алтернативи“ е конкурс за внедряване на природощадящи практики в класните стаи. За конкурса, участието и наградите ще научите на място.

За повече информация:
Христина Клисурова тел.: 0886570053 e-mail: hhristova@greenbalkans.org

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Проект „Хора ЗА природата – зелено общество в действие“, реализиран с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.
Събитието е организирано от Зелени Балкани със съдействието на Зоологическа градина Стара Загора и любезното съдействие на община Стара Загора.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2509 посещения

OFF

Последно качено » Новини