Календар

фестивал на Белия щъркел в Белозем

фестивал на Белия щъркел в БелоземЗа девети пореден път Кметство с. Белозем, НЧ „Просвета 1909 г.“, ОУ „Гео Милев“ и „Зелени Балкани“ ще са домакини на фестивала на Белия щъркел. Мероприятието ще бъде официално открито на 17 май /събота/ от 10 ч. в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски.

Фестивалът се провежда от 2005 г., когато немската фондация „ЕВРОНАТУР” обяви Белозем за Европейско село на Белия щъркел. Основната цел на мероприятието е да популяризира идеята за възможното хармонично съжителство на хората с дивата природа и да привлече повече туристи към този живописен край. Подобни събития се провеждат и в останалите 11 села на щъркелите в цяла Европа, станали известни с големите си щъркелови колонии.
По време на тазгодишния фестивал всеки ще има възможност да посети щандове за плетива, сувенири и продукти от местни производители в парка на Белия щъркел, да направи щъркелови сувенири в работилницата в парка и да изгледа интересни филми за щъркелите и природата в читалището.
Какво ни очаква на фестивала в Белозем на 17 май 2014 г.:
Музикална програма - открита сцена в парка на Белия щъркел
Етнографска сбирка
Фотолов, риболов
Поглед в гнездото на щъркел
Снимка с щъркеловото семейство
Изложение на местни продукти и кулинарни изкушения
Футболен мач на ветерани от Белозем и Зелени Балкани
Посещение на оризарната

Деветият фестивал на Белия щъркел в Белозем се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и се организира от Кметство с. Белозем, Народно Читалище "Просвета 1909 г.", ОУ "Гео Милев" - с. Белозем и СНЦ "Зелени Балкани". Събитието е подкрепено от: Община Раковски, INSAOIL - Българската петролна компания. Изказваме благодарности на домакините при влажна зона "Кисимови дупки" - с. Белозем.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2061 посещения

OFF

Последно качено » Новини