Календар

Покана за участие в Деня на белошипата ветрушка

Покана за участие в Деня на белошипата ветрушка Зелени Балкани отправя любезна покана към Вас да се включите в официалното отбелязването на ДЕНЯ НА БЕЛОШИПАТА ВЕТРУШКА. Събитието ще се проведе на 6.06. (петък) от 14 часа в двора на Модула за освобождаване и адаптация на белошипи ветрушки в с. Левка, общ. Свиленград.

По време на официалната част ще бъдат представени постигнатите до момента резултати по проект ,,Възстановяване на белошипата ветрушка”, LIFE11 NAT/BG/360. Също така, участниците ще имат възможност да наблюдават отблизо белошипите ветрушки в естествената им среда и да се запознаят със специализираните техники и методи използвани в процеса на възстановяване на гнезденето на вида в района на Сакар и община Свиленград.
В програмата е предвидено особено внимание на най-малките природолюбители – учениците от училищата ,,Иван Вазов“ и ,,Д-р Петър Берон“ в гр. Свиленград и ,,Христо Ботев“ в с. Левка. Децата ще имат възможност да вземат участие в образователни игри и занимания, свързани с опознаването и изучаването на новите ,,жители“ на района – белошипите ветрушки.

Покана за участие в събитието е отправена към ключовите партньори на Зелени Балкани в района, като Общинска Администрация - Свиленград, РИОСВ - Хасково, ДГС - Свиленград, ЛРД - Свиленград, БАБХ, преподаватели и ученици, както и представители на други местни институции и обществеността.

Проектът на Зелени Балкани ,,Възстановяване на белошипата ветрушка”, изпълняван с подкрепата на програма LIFE на Европейския съюз, е една от най-значимите природозащитни инициативи в страната. След като години наред липсваха данни за гнезденето на вида у нас, Зелени Балкани успя да възобнови гнезденето на редките птици в района на Сакар.

За повече информация:
Градимир Градев - Зелени Балкани
Ръководител на проект ,,Възстановяване на белошипата ветрушка”, LIFE11 NAT/BG/360
Ел. поща: ggradev@greenbalkans.org
моб. тел: 0885 609289

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1866 посещения

OFF

Последно качено » Новини