Календар

Kулинарна демонстрация на веганска и вегетарианска домашна кухня

Kулинарна демонстрация на веганска и вегетарианска домашна кухняТози юни "Веге Демо" ще бъде най-голямото кулинарно предизвикателство в Пловдив, защото ще провокира пловдивчани да демонстрират най-изкусителните си домашно приготвени веган и вегетариански храни! Ръкавицата ще бъде хвърлена и към посетителите на събитието, за да задоволи любопитството им дали веге храната, освен здравословна, може да бъде апетитна и атрактивна на вид.

Ако умеете да приготвяте домашни деликатеси без животински съставки, влагате само здравословни и дори био продукти и сте готови да смаяте посетителите с атрактивно творение, заповядайте на 29 юни (неделя) от 10 до 17 часа в творчески комплекс Инкубатор на ул. “Магура” и ул. “Братя Пулеви” в Пловдив. Сред участниците не се допускат фирми. Демонстрацията ще даде възможност за изява само на кулинаристи – любители, които са приготвили храна у дома.

Организатори на демонстрацията са гражданското движение Хранкооп Пловдив, Сдружение „Устойчиво общество” и творческият комплекс Инкубатор в Пловдив, които си поставят за цел да насърчат здравословното хранене без животински съставки, особено при децата, да оборят твърдението, че такива храни са безвкусни и неугледни, както и да дадат идеи на домакините за домашно кулинарство.

Инициативата ще бъде насочена към още една кауза – ще се набират средства за изграждане на демо център за кулинарни и обучителни събития на Фермерския пазар “Гребна база” в Пловдив, които ще фокусират вниманието на младите хора към здравословното хранене, биоземеделието и устойчивия бизнес. Средствата от кампанията ще бъдат предназначени за закупуването на шатра, маси, столове, готварска печка и материали за заниманията.

За повече информация - www.organichno.com

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2571 посещения

OFF

Последно качено » Новини