Календар

Презентация на Архив за природа на АПБ

Презентация на Архив за природа на АПБАсоциацията на парковете в България има удоволствието да ви покани на презентация на своя Архив за природа (http://www.ekoarhiv.bg/) на 28 август, 18ч във Виваком Арт Хол (бившата телефонна палата на адрес ул. “Ген. Йосиф В. Гурко” 4).

Събитието ще представи интересни документи от първите природозащитни усилия и продължаващата работа за опазване на защитените територии в България от 1920-те години до днес. Инж. Тома Белев ще разкаже пред гости - колеги от НПО, които работят по застъпничество за природа и пред граждани, които се интересуват от историята на защитените територии, - за архивите, дигитализирани и предоставяни публично от АПБ. Ще бъдат представени и уникални оригинални царски укази на Цер Борис III за първите природозащитни закони у нас.

Ще се радваме да дойдете и да поговорим на по чаша вино за ползата и евентуалните възможности за развитие на Архива за природа- 28 август, 18ч, Виваком Арт Хол. Кратък анонс на събитието ще намерите тук http://www.ekoarhiv.bg/novini/prezentaciya-arhiv-za-priroda .

Презентацията цели да открои ползата за природозащитата от осъществения от АПБ и наближаващ своя край проект „Архив за защитените територии в България в помощ на управлението и опазването на околната среда ” на, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП за 2009 – 2014 г.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2713 посещения

OFF

Последно качено » Новини