Календар

Предстои да бъдат освободени три царски орела

Предстои да бъдат освободени три царски орелаОчакваме желаещите да присъстват на това историческо за рехабилитацията на диви животни и значимо за оцеляването на вида събитие на 14ти от 11,00 часа в центъра на село Камен. От там всички ще поемем към мястото на освобождаването.

Единият от орлите ще бъде маркиран с предавател, любезно предоставен ни от нашите колеги от Българско дружество за защита на птиците.

Припомняме, че царският орел е защитен вид от Закона за биологичното разнообразие на Република България. У нас числеността му в природата не надвишава 40 двойки. Всяка година в Спасителния център на Зелени Балкани, постъпват за лечение или доотглеждане 1-2 царски орела. Повече от 90% от постъпилите при нас царски орли биват освобождавани отново в природата. Така с годините Спасителният център на Зелени Балкани се превърна във водещо звено по отношение на лечението и рехабилитацията на пострадали царски орли.

За пръв път в историята на рехабилитацията на диви животни в България, обаче, едновременно ще бъдат освободени три царски орли. Ето защо определяме предстоящото събитие, като особено значимо, и ще се радваме, ако го споделите с нас.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2102 посещения

OFF

Последно качено » Новини