Календар

Национален конкурс за най-добре изглеждащо околожилищно пространство

СТОТИЦИ БЪЛГАРИ ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ ДА ЗАЛЕСЯВАТ И ОБЛАГОРОДЯВАТ ОКОЛОЖИЛИЩНАТА СИ СРЕДА ОТ 22 МАРТ ДО 22 АПРИЛ

Коалиция „За да остане природа в България” търси ентусиасти за инициативата „Красива среда за хармоничен живот”

(22 март – 22 април 2008 г.)Тази пролет Коалиция „За да остане природа в България”, Граждани за Рила и Сдружение „Доброволци България” честитят пролетта на всички отговорни българи с национален конкурс „Красива среда за хармоничен живот” - за най-свежо и зелено околожилищно пространство.
Поканени за участие са хора от всички възрастови групи и всички населени места, които искат между 22март и 22 април да обединят усилията си за облагородяването ежедневната среда и света около себе си. Като част от конкурса ще бъдат оценявани постигнатите резултати в почистването, озеленяването, ремонтирането или създаването на детски площадки, пейки, беседки и други елементи, правещи градската ни среда хармонична среда.
Надеждата на Коалицията е в инициативата да се включат възможно най-много българи и заедно да превърнат общите пространства в гостоприемна и здравословна среда за живот, която е и белег и предпоставка за хармонични междучовешки отношения.

Коалицията ще подпомогне инициаторите и координаторите на проектите за облагородяване по места с идеи и съвети за дейността им и ще разпространи добрите практики за устойчиво развитие и инициативите, които се стремят да укрепят чувството за принадлежност към една съзнателна и отговорна общност.

Повече информация за идеята, условията и критериите за оценяване на конкурса можете да намерите на: http://forthenature.org/actions/101 със съвети и насоки, както и помощни материали за участниците.
В инициативата досега се изявили ентусиазма си да се включат граждани от София, Варна, Русе, Пловдив, Силистра и Пазарджик


Коалиция „За да остане природа в България” е обединение от над 30 неправителствени организации, фирми, граждански групи, медии и граждани в България и по света, за опазването на защитените зони и територии в България. Целите на коалицията са запазена природа, устойчиво развитие на страната, благоденствие на хората, гарантирани чрез законност и гражданско участие. Инициираните и подкрепени досега от коалицията проекти винаги са имали за цел да привлекат общественото внимание върху ключови проблеми на околната среда, да провокират публичен дебат и да превърнат опазването и грижата за българската природа в лична отговорност и приоритет на всеки български гражданин.
Повече информация за дейностите и постиженията на Коалицията можете да намерите на www.forthenature.org.


За контакти:
Диана Вапцарова - 0888 817 271
Момчил Стоянов - 0889 374 274Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2462 посещения

OFF

Последно качено » Новини