Календар

Предстои образователно обучение за доброволци, готови да станат посланици на зелени идеи

Предстои образователно обучение за доброволци, готови да станат посланици на зелени идеиНа 15 ноември, събота, ще се проведе първото по рода си обучение за доброволци на БДЗП, готови да станат наши „Крилати посланици“. Всички ентусиасти, които обичат природата и птиците и са готови да обучават и предават идеи за тяхното опазване, са добре дошли на обучението. На него ще бъде представен интерактивният образователен пакет „Крилато училище“.

Образователният пакет е създаден от Албина Гълъбова, дългогодишен член и доброволец на БДЗП в рамките на нейната преддипломна практика в БДЗП по специалността й „Неформално образование“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Обучението е отворено за хора на всякаква възраст – доброволци и членове на БДЗП, студенти, учители и хора от сферата на неформалното образование. Те могат да преподават темите от образователния пакет „Крилато училище“ както в клас, така и в извънкласни форми на обучение – кръжоци, занимални, лагери, събития и пр.

Образователният пакет „Крилато училище“ включва за момента 3 напълно разработени теми:

Кампанията „Зрънце любов“ – как да помогнем на птиците около нас
Чудото на миграцията – от Европа до Африка или „Пролет на живо“
Намаляващото биоразнообразие – заплахи пред оцеляването на птиците

Всяка тема съдържа освен подробно изложение, което доброволецът да използва като гръбнак на урока, също и различни забавни образователни инструменти – презентации, игри, филми, арт занимания, сертификати, предложения за излет сред природата. Всеки от уроците може да има продължение и възможностите за него са описани в конкретната тема.

Идеята на БДЗП е да разгръща инициативата „Крилато училище“ като включи в нея все повече доброволци, като стимулира разработването на нови ресурси и теми и като организира още обучения за доброволци.

Първото обучение ще се проведе на 15 ноември, събота, от 11.00 ч. в Националния природонаучен музей, зала Риби. Адресът на музея е бул. „Цар Освободител“ № 1. Единственото условие да се включите е да ни потвърдите участие не по-късно от 13 ноември на bspb_hq@bspb.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2167 посещения

OFF

Последно качено » Новини