Календар

Лекуваният в Спасителния център на Зелени Балкани царски орел Кралчо бе намерен прострелян край елховското село Маломир, преди дни!

Лекуваният в Спасителния център на Зелени Балкани царски орел Кралчо бе намерен прострелян край елховското село Маломир, преди дни!Нарочно изчакахме празничните дни, за да не ви разваляме настроението с тази неприятна новина! Всъщност, че орелът е намерен е много силно казано, тъй като бяха намерени неговите останки - пера и кости.

Ще ви припомним кой е Кралчо и защо той е особено голяма загуба за екипа на Зелени Балкани.

Орелът пристигна при нас март 2013 от района на село Райкова могила, свиленградско. Птицата бе простреляна, със счупено крило и крак. Вложихме целия си капацитет, всички сили и знания на ветеринарните лекари на Центъра, за да вдигнем отново Кралчо на крака, и след като успяхме, месец по-късно го освободихме отново край Райкова могила.

Последваха поредица от срещи с представители на ловни дружинки, РИОСВ, Държавното горско стопанство в района. Всички съжаляваха за стореното, и категорично отказваха да поемат вина.

В деня на освобождаването, за да знаем какво се случва с орела, му поставихме предавател, предоставен от нашите колеги от БДЗП. След като цяла година следихме скитанията на Кралчо, именно чрез предавателя, и отново благодарение на колегите от БДЗП, успяхме да намерим трупа на простреляната птица…

Тъжно и жалко е, че толкова усилия на толкова хора не доведоха до нищо друго, освен цялата сага да се повтори отново, година по-късно, но този път с летален за орлето край.

Естествено за случая са уведомени компетентните органи!

прочетете повече за постъпването и лечението на Кралчо в Спасителния център на Зелени Балкани, преди година

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2476 посещения

OFF

Последно качено » Новини