Календар

Пресконференция, флашмоб и протест, свързани с троянското споразумение между ЕС и САЩ

Пресконференция, флашмоб и протест, свързани с троянското споразумение между ЕС и САЩИмаме удоволствието да Ви поканим на три събития свързани с търговското споразумение между САЩ и ЕС (ТТИП), които ще се състоят в сряда, 08.04.2015г.

Първото от тях е пресконференция от 10:00 до 11:00 в БТА. По време на нея ще Ви запознаем с две теми: гостуването на Троянския кон в България– символ на протестите срещу ТТИП в Европа и Конференцията "Последствия от ТТПИ в страните от Югоизточна Европа".

След гостуването си в Копенхаген, Будапеща, Дресден, Щутгарт, Брюксел, Берлин и други европейски градове, огромният Троянски кон идва и в София, като домакин е За Земята, Приятели на Земята България. По време на пресконференцията Ивайло Попов от За Земята и Mute Schimpf от Friends of the Earth Europe (Приятели на Земята Европа) ще ви запознаят с неговата мисия и ще представят екологичните проблеми, които ТТИП крие с фокус върху темите земеделие, храни и ГМО.

Международната конференция „Последствия от ТТПИ в страните от Югоизточна Европа" се състои на 07 и 08.04.2015г. в София. На нея ще присъстват над 30 представители на движението срещу ТТИП от различни европейски страни. Организатори са Нови леви перспективи, а съорганизатори са За Земята и Солидарна България. Тя има за цел да събере европейски активисти и изследователи, занимаващи се с преговорите за ТТПИ. Събитието ще представи перспективи от Югоизточна Европа относно ефектите от ТТПИ в различни сфери: трудови политики, околна среда, храни, уреждане на спорове между инвеститор и държава и регулаторно сътрудничество. По време на пресконференцията Мадлен Николова от Нови леви перспективи ще Ви представи Международната конференция „Последствия от ТТПИ в страните от Югоизточна Европа" а Ваня Григорова от Солидарна България ще представи акценти от доклада им за въздействието на договори за свободна търговия през последните десетилетия и предложения за алтернативна политика.

На пресконференцията ще участва и Костадинка Кунева, евродепутат от Сириза, която ще представи тяхната позиция относно ТТИП.

Веднага след пресконференцията, от 11:15 Ви каним на флашмоб пред паметника на Съветската армия (от страната на бул. Цар Освободител), където ще можете да заснемете перформънс на фона на осем-метровия Троянски кон.

В 18:00 пак пред паметника на Съветската армия (от страната на бул. Цар Освободител) За Земята организира https://www.facebook.com/events/378809918971501/"> протест под надслов „Да спрем троянското споразумение ТТИП”

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2139 посещения

OFF

Последно качено » Новини