Календар

Последно за 2015 година освобождаване в природата на млади ловни соколи

Последно за 2015 година освобождаване в природата на млади ловни соколи Екипът на проект „Завръщане на ловния сокол в България“ ви кани на последното освобождаване в природата на млади ловни соколи за 2015 година.

Очакваме ви на 21 май (четвъртък) от 10,45 пред вратите на Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора, от където ще потеглим за мястото на освобождаването – на 12 км. от града.
Там, в предварително подготвени адаптационни волиери, ще поставим 4 млади птици, излюпени малко по-рано тази година в Спасителния център. Това ще бъдат първите стъпки на младите соколи по дългия път към свободата.

На място ще ви запознаем и с Април, Мая, Марта, Лазар, Цвети, Живка, Здравка, Петра, Яким – ловните соколчета, които малко по-рано поеха по същия път и вече правят първите си опити за летене.
Всички тия дейности са пионерни за България, и целят връщането на един изчезнал от природата ни вид – ловният сокол.

В часа на отпътуването, след предварителна уговорка, ще бъде осигурен транспорт за тези от вас, които не разполагат с такъв.
Очакваме ви! Елате с нас да направите съпричастни към това уникално събитие вашите зрители, слушатели и читатели. Заедно ще изпратим последните мъници от Центъра, и ще им пожелаем попътен вятър.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2939 посещения

OFF

Последно качено » Новини