Календар

Предпоследното обучение “Зелено застъпничество” ще бъде във Варна на 4-5 юли

Предпоследното обучение “Зелено застъпничество” ще бъде във Варна на 4-5 юлиАсоциацията на парковете в България (АПБ) приема до 30 юни 2015 г регистрации за третото от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата, които се надяваме да бъдат достъпни до желаещи от всички краища на България. Предпоследното ни обучение ще се проведе във Варна на 4-5 юли от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов и е насочено основно към младежи и НПО от Северна България и Черноморието.

Обучението цели да представи пред млади и активни граждани опита на природозащитното движение от публични кампании по казуси за опазване на природата (Странджа, Иракли и други), включително да сподели практически знания за законовите процедури за гражданско участие и контрол според правните норми в България. Основните теми на обучението са синтезирани в наръчника по зелено застъпничество, разработен от АПБ.

Обучението във Варна ще се проведе в хотел “Орбита” от 10.00 ч в събота (4 юли) до 16,00ч в неделя (5 юли). Добре дошли са всички активни младежи, представители на НПО и служители на държавната администрация от Северна България и Черноморието . АПБ ще осигури храна и хотелско настаняване и ще възстанови разходи до размера на цената на билет с публичен транспорт в едната посока за ограничен брой участници от населени места извън Варна. За участници от други райони на страната бяха предвидени предишните обучения (през февруари в Пловдив и през април Габрово), както и последното обучение, което ще се проведат в София през септември.

Обученията са част от проекта „За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество”, който АПБ изпълнява с финансиране от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП за 2009 – 2014 г.

Регистрации за обучението във Варна се приемат до 30 юни 2015 г., а регистрационния формуляр можете да свалите от сайта на Асоциацията на парковете в България.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2109 посещения

OFF

Последно качено » Новини