Календар

Tече регистрация за обучение по зелено застъпничество в София

Tече регистрация за обучение по зелено застъпничество в СофияАсоциацията на парковете в България (АПБ) организира последното от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата, които бяха организирани из страната, за да бъдат достъпни до желаещи от всички краища на България. То ще се проведе в София, на 3-4 октомври от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов и е насочено основно към младежи и НПО от Южна България.

Обучението ще представи пред млади и активни граждани опита на природозащитното движение от публични кампании по казуси за опазване на природата (Странджа, Иракли и други) и ще сподели практически знания за законовите процедури за гражданско участие и контрол според правните норми в България. Основните теми на обучението са синтезирани в наръчника по зелено застъпничество, разработен от АПБ.

Обучението в София “Есенс Център” от 10.00ч в събота ( 3 октомври) до 16,00ч в неделя (4 октомври). Добре дошли са всички активни младежи, представители на НПО и служители на държавната администрация от Северна България и Черноморието . АПБ ще осигури храна и хотелско настаняване и ще възстанови разходи до размера на цената на билет с публичен транспорт в едната посока за ограничен брой участници от района на София и Южна България. За участници от други райони на страната бяха предвидени предишнитеите обучения (през февруари в Пловдив, през април Габрово и през юли във Варна).

Обученията са част от проекта „За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество”, който АПБ изпълнява с финансиране от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП за 2009 – 2014 г.

Регистрации за обучението в София се приемат до 25 септември 2015 г. като за да се запишете трябва да попълните следния формуляр: www.ekoarhiv.bg/system/files_force/attachments_zz/Registracia_obuchenie_APB_Sofia_0.docx?download=1

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2778 посещения 2 коментара

Коментари

  1. Петя
    2015-09-14 13:58:57

    Вече би трябвало да работи

  2. Василева
    2015-09-14 11:09:24

    Здравейте, линкът с формуляра за записване дава грешка и не може да се отвори.

OFF

Последно качено » Новини