Календар

Можете да участвате в съдебния процес срещу Монсанто между 14 и 16 октомври

Можете да участвате в съдебния процес срещу Монсанто между 14 и 16 октомвриIFOAM - Международната федерация на движенията за биологично земеделие, в която членува и фондация БИОСЕЛЕНА, съвместно с Навдания (Navdanya, Асоциацията на био потребителите), Биовизия (Biovision) и много други подпомага организирането на Парламент на народите (The People’s Assembly) и Съдебен процес срещу Монтанто (The Monsanto Tribunal).
Вие също може да участвате в Парламента или да слушате изслушванията на съда, като и в двете. Трябва да се регистрирате от този сайт.

Вие също може да участвате в Парламента или да слушате изслушванията на съда, като и в двете. Трябва да се регистрирате от сайта: http://en.monsantotribunal.org/

Парламентът на народите за бъдещето на нашата храна и бъдещето на планетата ни е събрание на движения, защитници и пазители на семена, фермери и производители, както и граждани, между които има много известни личности.

Съдът срещу Монсанто е международна гражданска инициатива, която държи отговорна Монсанто за нарушения на човешките права, престъпления срещу човечеството и унищожаване на природата.

На заседанията в Хага Съдът срещу Монсанто ще предостави доказателства срещу световния концерн за престъпления срещу човечеството и екогеноцид. Съдиите ще чуят свидетелства на жертви и ще дадат своето консултативно становище на базата на процедурите на Международния съд. Официалното откриване на Съдът над Монсанто е на 14 октомври, а изслушванията са на 15 и 16 октомври. Ако се регистрирате, ще имате възможност да чуете заседанията, в които участват шест международно признати съдии и над 30 свидетели и жертви от цял свят. Парламентът на народите се провежда по същото време, но на друго място в Хага. Освен интересни участници програмата предвижда и семинари, като това ще даде възможност организациите да направят планове за бъдещето, което всички искаме.

Вижте програмата на двете събития.

Възможностите за участие са ограничени, затова направете своята регистация на: http://en.monsantotribunal.org/registration

Подкрепата си можете да изразите чрез дарение или участие в подписка на: www.monsanto-tribunal.org/
За много хора по цял свят Монсанто днес е символ на индустриалното земеделие. Тази интензивна форма на производство, основана на химикали, замърсява околната среда, ускорява загубата на биоразнообразие и сериозно допринася за глобалното затопляне. Монсанто залага на агроиндустриален модел, който допринася до поне една трета от световните емисии парникови газове, причинени от хората. Компанията е до голяма степен отговорна за намаляването на почвени и водни ресурси, изчезване на животински видове и намаляване на биоразнообразието, както и изместването на милиони малки фермери по света. Това е модел, който застрашава хранителната независимост на хората чрез патентоване на семена и приватизиране на живота на хората. Според критиците на Монсанто компанията е способна да игнорира човешките и природните щети, причинени от нейните продукти и да продължава опустошаващи дейности на систематично укриване: чрез лобиране пред регулаторни агенции и правителства, чрез лъжа и корупция, чрез финансиране на подвеждащи научни изследвания, чрез натиск над независими учени, чрез манипулиране на медиите.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1628 посещения

OFF

Последно качено » Новини