Календар

АПБ сигнализира за потенциални нарушения в ПП Витоша

АПБ сигнализира за потенциални нарушения в ПП ВитошаДнес, 16.11.2017 г., Асоциация на парковете в България подаде сигнали до Дирекцията на Природен парк Витоша, Регионалната инспекция по околна среда и води гр. София и Регионалната дирекция по горите гр. София за потенциални нарушения на територията на Природен парк Витоша противно на режимите на действащия План за управление на ПП Витоша.

Нарушенията са забелязани от активни граждани и се изразяват в разширяване на пътя за Голи връх (вж. Снимката) и построяване на параклис в района на х. Алеко.

Двете дейности са в нарушение на заповедта за обявяване на най-стария парк на Балканите – Природен парк Витоша и неговия план за управление.

Изразяваме надежда, че компетентните институции ще предприемат мерки за спиране на идентифицираните потенциални нарушения в природния парк.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2660 посещения 2 коментара

Коментари

 1. Един от вас
  2017-11-24 11:07:42


  За параклиса може да се направи компромис.
  Но вярата в Бога,в Господа Иисуса Христа ни е съхранила като народ.
  Нека има параклис,все пак става дума за няколко квадрата!

 2. Питане
  2017-11-18 10:01:37

  Нали плащаме заплати на паркови горски инспектори към ДПП Витоша, за да следят за спазване режимите на природния парк? Какво са проверявали и вършат ли нещо смислено тези служители, или са поредните уредени на държавна ясла силно наши хора?

OFF

Последно качено » Новини