Календар

Oтбелязваме Международния Ден на Черно море със събития в няколко селища в страната

 Oтбелязваме Международния Ден на Черно море със събития в няколко селища в странатаСъбитията ще се проведат между 30-и октомври и 1-и ноември в Поморие, Дуранкулак и Пловдив

• Започваме на 30-ти октомври в ПОМОРИЕ, когато ще Ви очакваме в Посетителски център "Поморийско езеро", а на 31-ви октомври сме в ДУРАНКУЛАК – домакин на събитието ще бъде Народно читалище „Дружба 1898“, с. Дуранкулак, като празника ще отбележим заедно с учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“.

По време на събитията ни очакват:
⇒ интересни факти за Черно море и неговото биоразнообразие;
⇒ забавни игри и арт работилници;
⇒ както и викторина с награди.

фейсбук събитие за ПОМОРИЕ
фейсбук събитие за ДУРАНКУЛАК

На 31-ви октомври ще имаме възможността да се запознаем с историите и проблемите на делфините в Черно море. Димитър Попов от Зелени Балкани ще представи лекция, по време на която ще можем да си отговорим на въпроси, като "Как се проучват делфини?", "Лесно ли се броят делфините?", "Каква е тяхната роля в черноморската екосистема?" и много други.
* Събитието ще се състои на 31.10.2019 от 19:00 в зала „Планетариум“ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.
♦ фейсбук събитие

• На 1-ви ноември продължаваме в ПЛОВДИВ, където наши партньори ще бъдат Регионален природонаучен музей – Пловдив и WIND2WIN. Домакин на събитието отново е РПНМ – Пловдив.

Започваме точно в 17:30 часа, като:
⇒ ще играем и творим;
⇒ ще печелим награди, отговаряйки на тематични въпроси;
⇒ ще научим защо и какво празнуваме на 31 октомври;
⇒ ще си говорим как можем да опазим нашето море – Черно море;
И накрая, нашите специални гости Атанас Куцев и Мария Ангелова от екипа на WIND2WIN ще представят предизвикателството на каузата "Черно море, свободно от пластмаса".
Прожекцията на филма "Море на вятъра" започва в 19:15 часа.

Събитието е безплатно, но не включва посещение на експозициите в музея. За присъствие на прожекцията е необходима задължителна регистрация:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqJSEAvgLTQnrpVDJ832OE6Rsci6U_yji5K5w32v3tanEc5Q/viewform?usp=sf_link

♦ фейсбук събитието...

Повече за Международния ден на Черно море:
На 31 октомври 2019 г. се отбелязват 23 години от официалното приемане на мерките за борба с морското замърсяване и подписването на Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море от представителствата на шестте черноморски държави – България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна.
През 1996 година правителствата на черноморските държави приемат, че замърсяването на общото ни море създава рискове за всички гранични страни.
Много хора, и най-вече живеещите по крайбрежието, смятат, че е време за промяна на перспективата в опазването и възстановяването на тази уникална природна система – нашето общо Черно море.
Всеки от нас може да помогне за опазването му, като не оставя боклук по плажа и не изхвърля безразборно найлонови торбички, не излива мазнини и опасни химикали в канализацията и пести водата.

Кампанията за отбелязване на Международния Ден на Черно море цели да насочи вниманието ни и да повиши ангажираността на всеки за опазването на нашето море!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1197 посещения

OFF

Последно качено » Новини