Календар

Обучение Как да съхраним любимите си места и вековните дървета на България?

Обучение Как да съхраним любимите си места и вековните дървета на България?Представяме ви второто обучение от серията Застъпници за природата. Темата е „Как да съхраним любимите си места и вековните дървета на България?“. Онлайн обучението ще се проведе на 6 март, събота от 10:00 ч. в zoom. Уебинарът е безплатен, като се изисква предварителна регистрация:

Програмата

- Каква е процедурата за обявяване на нови вековни дървета и защитени територии.
- Какви са възможностите за гражданско участие, според Законите за биоразнообразието (ЗБР) и защитените територии (ЗЗТ)?
- Във втората част на обучението ще ви разкажем за новата ни дарителска кампания „Да съхраним вековните дървета на България“, която стартираме от Асоциация на парковете в България и СДП БАЛКАНИ.

Кампания „Да съхраним вековните дървета на България“

До момента в България са обявени за защитени едва 2193 дървета, а тенденцията през последните години е за намаляване на броя на регистрациите. Ние ще се стремим да прекратим тази негативна тенденция, подпомагайки процедурата по обявяване на защитата на минимум 100 вековни дървета на България.

Регистрация

Участието е безплатно след регистрация на следния линк: https://zoom.us/meeting/register/tJcocOmrrzIsGtHGKZ1uu8QblLoWae5xskQj

Обученията „Застъпници за природата“ се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.

На заглавната снимка дъб (горун) край с. Голеш, общ. Годеч, автор: Захари Арсов.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

992 посещения

OFF

Последно качено » Новини