Календар

Граждански кампании по зелено застъпничество в 11 стъпки

 Граждански кампании по зелено застъпничество в 11 стъпки Пирин, Кара дере, Странджа, Трън, Велинград са само част от примерите как граждани в България се обединяват, за да опазят ценни кътчета природа. Жителите на Девня и Перник водят битки за чист въздух, а младежи от цялата страна се присъединяват към глобалната кампания за борба с климатичните промени.

Всяка кампания има своите особености, но почти винаги включва подаване на сигнали и жалби, събиране на подписки, граждански протести и водене на дела. Дискусии и творчески акции вървят ръка за ръка с участие в работни срещи и подготовка на становища.

Следващото обучение „Застъпници за природата“ ще открои ключовите моменти в провеждането на граждански кампании за опазване на природата.

ТЕМА: Граждански кампании по зелено застъпничество в 11 стъпки
КОГА: 20 май от 18 ч.
КЪДЕ: онлайн

Лектори: Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ и Зорница Стратиева от АПБ, с участието на Тома Белев от АПБ и Андрей Ковачев от СДП БАЛКАНИ

По време на обучението ще разберете:
• Основни стъпки при провеждането на гражданска кампания за зелено застъпничество.
• Как да съберем нужната ни информация и да ползваме правата ни по Закона за достъп до обществена информация.
• Примери за успешни кампании и добри практики от България.

УЧАСТИЕТО е безплатно след кратка регистрация на: https://zoom.us/meeting/register/tJIkce-urj8iHtHAZcnZEw1Aji2jQO9WUHGO?fbclid=IwAR3nKl9-3HKmkRLLh5xAU-4r745x_NihSTls-2cw1CbNWBYVRIQvRokFEbw

Обученията „Застъпници за природата“ (https://priroda.parks.bg/) се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1112 посещения

OFF

Последно качено » Новини